BlogHotel.orgAccueil | Créer un blog | Imprimer la page Imprimer | Blog hasard Au hasard | Chercher des blogs Rechercher | Entrer dans le chat du blog Chat | | Jeux Jeux | Adminitration et édition du Blog Manager

http://www.kaufen-akku.com

Accueil - Profil - Archives - Amis

Accu Compaq Presario 2133

Posté le 6/10/2017 à 03:54 - poster un commentaire

Chrome OS is een besturingssysteem dat niet veel meer omvat dan browser Chrome, en hierdoor eigenlijk altijd een internetverbinding nodig heeft. Wel kun je tegenwoordig ook offline aan een document werken zonder internetverbinding. De Chromebook C200 is het kleine broertje van de onlangs geteste ASUS C300.Qua specificaties is de C200, op het schermformaat na, identiek aan de C300. De achterkant is afgewerkt met een rubberachtig materiaal dat niet krast, en de binnenkant is vervaardigd uit kunststof in aluminium-look. De C200 komt hiermee luxer over dan de C300 die volledig is vervaardig uit zwart kunststof met een borstelpatroon.Het scherm is een glanzend TN-scherm met een resolutie van 1366 x 768 pixels. De gebruikte technologie zorgt ervoor dat vooral de verticale inkijkhoeken erg matig zijn. Als je recht voor de C200 zit, is het heldere scherm prima te zien. Het toetsenbord is net als op de C300 een volledig geïntegreerd chiclet-toetsenbord met een prettige aanslag. De ruime touchpad (10,5 x 6 cm) valt op in positieve zin. Dit is een van de zeldzame touchpads waarop de ondersteunde multitouchgebaren lekker werken. Het is in de praktijk geen probleem om via een veegbeweging naar de vorige pagina in de browser te gaan of om tussen tabbladen te wisselen.

Net als zijn grote broer draait de C200 op een Intel Celeron N2830. Dit is een energiezuinige chip uit Intels Bay Trail-reeks die draait op een basiskloksnelheid van 2,16 GHz. De chip is zeker langzamer dan de Haswell-processors die we in andere Chromebooks zagen, maar in de praktijk presteert de C200 prima. De laptop is krachtig genoeg om met een aantal tabbladen open te surfen. Prettig is daarbij dat de C200 ongeveer acht uur werktijd uit de 48Wh-accu weet te persen.De C200 is wat ons betreft een fijnere en betere Chromebook dan zijn grote broer, de C300. De behuizing oogt chiquer en de chromebook is door het kleinere scherm wat lichter en compacter. Het toetsenbord en het touchpad zijn, zeker voor deze prijs, uitstekend. Tel daarbij op dat je er makkelijk acht uur op kunt werken en je hebt een handig apparaatje voor onderweg.FastStone Photo Resizer is een gebruiksvriendelijke tool om snel een reeks foto's op dezelfde grootte te krijgen. Je laadt alle foto's in en je geeft je selectie de gewenste afmetingen mee. Je hoeft maar de afmetingen in te geven, aan te geven of je de originele beeldverhouding wilt bewaren en het programma kan aan de slag. Overigens kan Photo Resizer meer dan herschalen. Het kan ook roteren, bijsnijden, het canvas aanpassen, de kleurdiepte wijzigen, optimalisaties doorvoeren, een kader toevoegen en zelfs tekst en een watermerk plaatsen. Je kunt zelfs een ander uitvoerformaat kiezen, waaronder jpg, png, gif, bmp, tif en zelfs pdf.

De naam Photo Resizer laat niet zien wat de talrijke mogelijkheden van de tool zijn.Wellicht vind je het handig om foto's in een duidelijke mappenstructuur onder te brengen. Daarbij kan PhotoSift je van pas komen. Het komt erop neer dat je door indrukken van een sneltoets foto's naar een specifieke submap doorstuurt. Standaard is het zo dat wanneer je de A-toets indrukt de betreffende foto in de submap \A terechtkomt; druk je de B-toets in, dan belandt die in de submap \B, enz. Het is echter ook mogelijk eigen namen voor de submappen te kiezen. Zo zou de O-toets foto's bijvoorbeeld kunnen laten belanden in de map \Overbelicht. Met andere toetsen (zoals pijltjestoetsen) is het mogelijk sneller door foto's te bladeren, foto's te roteren enzovoort.Format Factory is een prima tool voor wie verschillende mediabestanden tegelijk wil omzetten naar een ander bestandsformaat, ongeacht of dat video's, foto's of muziekbestanden zijn. De bediening is erg gebruiksvriendelijk, maar dat neemt niet weg dat gevorderde gebruikers tot in de details allerlei uitvoeropties kunnen instellen. Format Factory is bovendien erg flexibel naar het aantal ondersteunde formaten toe. Een 'geavanceerd' menu voorziet tevens in bewerkingen als het samenvoegen van video en audio, het muxen en het wijzigen van bestandsnamen. Als je dat zo instelt, sluit het programma na gedane arbeid je pc ook netjes af. Tijdens de installatie is het wel even opletten dat je niet ongewild extra software mee-installeert.

Tekstverwerkers als Word bevatten vaak al functies om tekst op te zoeken en te vervangen. Maar wat als je bepaalde woorden in een hele reeks tekstbestanden tegelijk wilt vervangen? Dan kun je TextCrawler inzetten. Dit programma kan met alle typen tekstbestanden overweg. Je duidt eerst de map met tekstbestanden aan en vult zowel de te vervangen tekst als de vervangtekst in. Je bepaalt daarbij zelf of de zoektocht hoofdlettergevoelig moet zijn en of het om woorddelen dan wel om complete woorden gaat. Een ingebouwde batch-editor kan bovendien verschillende zoekopdrachten combineren om die dan in één keer op je bestandenselectie toe te passen.Een downloadmanager als Free Download Manager kan tijdbesparend werken als je regelmatig (grote) bestanden downloadt. De tool kan zich in je browser(s) integreren. Zodra je een bestand downloadt, verschijnt een venster waarin je allerlei opties instelt. Feedback van medegebruikers helpt je te beslissen of de download wel betrouwbaar is. Je kunt de download in een vooraf gedefinieerde map terecht laten komen, en aangeven of je de data meteen wilt ophalen, in een wachtrij wilt plaatsen of wilt inplannen. Je bepaalt ook zelf hoeveel bandbreedte je aan de downloads ter beschikking stelt. Free Download Manager kan automatisch ook op zoek gaan naar eventuele spiegelsites om de download te versnellen. Onderbroken downloads worden automatisch voortgezet.

Wanneer Windows of een of andere applicatie niet draait zoals het hoort, dan heb je aan de ingebouwde logboeken vaak een goede hulp. Vervelend is wel dat je telkens zelf door de uitgebreide logboeken moet struinen, tenzij je EventSentry Light inzet. Hiermee kun je zelf instellen bij welke gebeurtenissen (lees: vermeldingen in de logboeken) je automatisch via e-mail op de hoogte moet worden gebracht. Je kunt de tool ook zo instellen dat je een bericht ontvangt wanneer bijvoorbeeld je schijf dreigt dicht te slibben of zodra een programma tegelijk met Windows wil opstarten. Het programma biedt zo veel opties dat het vooral in handen van gevorderde gebruikers tot zijn recht zal komen.

Laat je automatisch op de hoogte brengen bij (nakende) problemen.Bij automatisering kun je ook webdiensten betrekken. Hiervoor komt de dienst If This Than That van pas. Allereerst selecteer je een 'Trigger Channel', met keuze uit bijna honderd diensten. Stel, je wilt een e-mail ontvangen zodra er bestanden in een bepaalde Dropbox-map terechtkomen. Dan kies je Dropbox als Trigger Channel en geef je aan om welke map het gaat. Vervolgens duid je een Action Channel aan, in dit geval Email. Moeilijker is het niet en zo zijn er nog veel andere combinaties mogelijk, met diensten als Facebook, Feed, Flickr, Gmail, Google Calendar, LinkedIn, Twitter enzovoort. Je weet vast een paar handige scenario's te bedenken!Al je internetverkeer en al je handelingen op je pc, smartphone of tablet worden gemonitord. Door bedrijven, maar ook door overheidsinstanties. Met een paar bewuste keuzes maak je het deze digitale stalkers knap lastig, de website van PRISM Break helpt je hierbij.

De naam PRISM Break komt voort uit het Prism-spionageprogramma van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA. Dankzij de onthullingen van Edward Snowden kwam het nietsontziende programma aan het licht. Maar niet alleen geheime diensten zijn onpasselijk bezig, ook internetbedrijven als Facebook en Google lijken nooit genoeg over je te weten te kunnen komen. De website geeft je tips hoe je het anderen lastig maakt om over je schouder mee te kijken.PRISM Break geeft je tips welk OS en welke software je het best kunt gebruiken, op mobiele apparaten, pc's en netwerkapparatuur. Er staan allerlei softwaretips om je internetverkeer te anonimiseren, je schijven, partities en bestanden te versleutelen, je e-mail en chats te verhullen. Ook wordt het aangevuld met allerlei tips voor webdiensten, zoekmachines zoals DuckDuckGo en browserextensies.PRISM Break licht het liefst open source software voor je uit. Dus DiskCryptor komt groter in beeld dan BitLocker, Jitsi wordt verkozen boven Skype en Google Hangouts, enzovoort. Bovendien staan er bij de meeste tips ook onderbouwingen waarom je veiliger af bent met de aanbevolen programma's.

Open source-programma's worden over het algemeen als veiliger gezien, omdat de broncode openbaar is en door onafhankelijke veiligheidsexperts doorgelicht kan worden om na te gaan of er fouten of achterdeurtjes in de broncode aanwezig zijn.Apple bracht onder de naam Retina eerder hoge resolutie-schermen naar de smartphone, tablet en laptop. Met de iMac met Retina 5K-scherm brengt Apple het hoge resolutie-scherm naar de desktop.Qua uiterlijk en behuizing is er weinig spannends te melden over de iMac met Retina 5K-display. De aluminium behuizing die uit één blok is gemaakt, is precies hetzelfde als die van de al bestaande 27 inch-variant. Lees ook: 9 tips om je Mac volledig te beveiligenMet vier keer usb 3.0, tweemaal Thunderbolt 2 (ook DisplayPort) en een gigabit netwerkaansluiting is de iMac qua aansluitingen goed voorzien. Iets dat we (nog steeds) onhandig vinden, is dat de SD(XC)-kaartlezer eveneens op de achterkant is geplaatst. Apple staat je net als op de normale 27 inch iMac gelukkig nog steeds toe om zelf het RAM-geheugen uit te breiden of te vervangen. Je kunt dus een basis uitvoering met 8 GB RAM bestellen en zelf relatief goedkoop twee extra geheugenmodules plaatsen.

Retina is Apples marketingterm voor een scherm waarvan je bij normaal gebruik de pixels niet meer kunt zien. Na de iPhone, iPad en MacBook plakt Apple de term nu ook op de iMac. Net als bij eerdere Retina-producten heeft Apple de schermresolutie van het normale scherm verviervoudigd. Waar de 27 inch iMac dus een resolutie van 2560 x 1440 pixels heeft, heeft de iMac met Retina 5K-display een resolutie van 5120 x 2880 pixels.De term 5K slaat op het aantal horizontale pixels. Het zijn niet alleen vier keer zoveel pixels als op de oude iMac, het zijn er zelfs 77,7 procent meer dan op een UHD-scherm (ook wel 4K) met een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Om de aansturing van al die pixels mogelijk te maken heeft Apple een displaycontroller moeten aanpassen. Wellicht dat het hierdoor niet mogelijk is om de iMac in te zetten als extern beeldscherm voor andere apparaten, dat kan met normale iMacs wel.Alle uitbreidingspoorten, inclusief de kaartlezer, zijn aan de achterkant geplaatst.

  1. https://dovendosi.quora.com/
  2. http://facebookhitlist.com/profiles/blog/list?user=2yqzquh9jf4np

« Précédent :: Suivant »

Blog suivant >> Signaler un abus?Haut de page