BlogHotel.orgAccueil | Créer un blog | Imprimer la page Imprimer | Blog hasard Au hasard | Chercher des blogs Rechercher | Entrer dans le chat du blog Chat | | Jeux Jeux | Adminitration et édition du Blog Manager

A Propos

We provide high quality laptop batteries and adapter with low price, Brand new replacement batteries for laptop, lowest price and full 1 year warranty!

Articles
Acer um09g41 Battery
Akku Lenovo Ideapad y460g

Menu
Accueil
Mon Profil
Galerie
Archives
RSS Feed
Me Contacter

Amis

Liens


Article 2172 sur 2361
Précédent | Suivant
25/3/2016 - Accu ASUS K45

Zoals gezegd ben ik geen tekentalent en heb ik waarschijnlijk heel andere behoeften dan professionele designers. Wat ik bijvoorbeeld mis is ruitjespapier in de Notities-app. Dat zou het ontwerpen van een nieuwe badkamer of keuken een stuk makkelijker maken. Bij digitaal tekenen heb je namelijk altijd beperkingen. Als ik met de IKEA-planner een kamer probeer in te richten, ben ik alleen al een paar uur bezig om mijn (onregelmatig gevormde) kamer goed in de software te krijgen. Een eindeloos schetsblok waarbij je elk hoekje handmatig kan tekenen, is dan ideaal.

Designers zijn ook gek op de Wacom Cintiq (zie foto), is de afgelopen jaren gebleken. De eerste en tweede generatie Surface Pro bevatte zelfs een ingebouwde Wacom-digitizer, waardoor Microsoft eigenlijk alle kansen in handen had om een grote groep designers naar zich toe te lokken. Microsoft is daar uiteindelijk weer vanaf gestapt, omdat de zich realiseerden dat de Surface dunner en goedkoper kon worden uitgevoerd als ze er géén Wacom-digitizer in verwerkten. Dat bood commerciële kansen, want daardoor konden ze de Surface Pro richten op een breder publiek. Het betekende overigens ook dat Microsoft sindsdien is overgestapt op een actieve stylus, die iets meer vertraging op het scherm laat zien. Ontwerpers gebruiken daarom liever de oudere Surface Pro’s.

Misschien was het uiteindelijk wel een slimme zet van Microsoft, want stylussen zijn vaak goed genoeg voor consumententoepassingen, maar ontwerpers stellen heel andere eisen. Als je als professional de hele dag met een stylus moet werken, dan liggen de eisen opeens een stuk hoger. Ontwerpers zijn bijvoorbeeld gewend om heel snel op papier te tekenen en verwachten diezelfde snelheid bij een digitale pen. Papier en pen zijn overal te vinden en meteen bedrijfsklaar, een iPad Pro moet je eerst ontgrendelen, waarna je ook nog een geschikte app moet openen. Dat kan bij plotselinge ingevingen net iets te veel gedoe zijn.

Voor ontwerpers die nauwkeurigheid belangrijker vinden dan snelheid, zie ik wel goede mogelijkheden. De Apple Pencil kan tot op de pixel nauwkeurig tekenen, waarbij je enorm kan inzoomen. Bij productdesign en technische tekeningen, zoals in de auto-industrie, heeft de Apple Pencil wel veel te bieden. De nauwkeurigheid wint het in dat geval van de snelheid. Ook het manipuleren en ronddraaien van 3D-objecten is een perfecte toepassing voor de iPad Pro met Apple Pencil. Je kunt de virtuele werkruimte ronddraaien, maar je kunt eventueel ook de iPad draaien. Bij een Wacom-digitizer met desktopcomputer gaat dat heel wat lastiger.

In de afbeeldingen in deze review zie je geen voorbeelden van productdesign, omdat dat mijn specialisme niet is. Apple laat in reclamefilmpjes voldoende zien wat zoal de mogelijkheden zijn.

Apple Pencil: een tekening maken.
Bij het maken van een tekening mag je gewoon op het scherm leunen met je pols en de vingers van je andere hand.

Tenslotte nog een ander punt van aandacht: de Apple Pencil is voor ontwerpers leuk om te hebben, maar het moet wel in je workflow passen. Veel ontwerpers gebruiken Adobe’s Creative Suite en gelukkig zijn de belangrijkste apps van Adobe al wel aangepast voor de iPad Pro. Maar de iOS-versies zijn lang niet zo goed en uitgebreid al de desktopsoftware. Als je moet kiezen tussen een 12,9 inch iPad Pro met Apple Pencil die meer dan duizend euro kost of een 13-inch Cintiq van €750 waarmee je de desktopversies van Photoshop en Illustrator kunt gebruiken, dan klinkt de laatstgenoemde als de meest verstandige aankoop. Waarschijnlijk denken ontwerpers hetzelfde over de iPad Pro als schrijvers, die twijfelen tussen de iPad Pro en een nieuwe MacBook: leuk voor erbij, maar niet geschikt om mijn dagelijkse ‘werkpaard’ te vervangen.

Er zullen ongetwijfeld nog veel goede apps voor de Apple Pencil verschijnen, maar waar professionals vooral op zitten te wachten is software van bekende namen zoals Adobe.

Apple Pencil: de schrijfpunt is van wit plastic.
De schrijfpunt van de Apple Pencil is gemaakt van wit plastic.

Om toch goed te kunnen gamen op deze notebook biedt Razer de Core aan. Dat is een dock die via Thunderbolt 3 USB-C aangesloten wordt op de laptop. Hij is bedoeld om een grafische kaart eenvoudig met je laptop te kunnen verbinden. De Core wordt standaard zonder kaart geleverd, maar er passen maximaal kaarten in die twee slots in beslag nemen. Praktisch is dat de Core ook nog vier USB 3.0-aansluitingen en een Ethernet-aansluiting biedt. Ook de Chrome is voorzien van Razer’s Chroma-verlichting. Voor de grafische kaart is maximaal 375 Watt beschikbaar.

De mechanische ingenieurs van de universiteit van Winsconsin-Madison hebben een slimme energieopwekkende techniek ontwikkeld waardoor we minder afhankelijk zijn van batterijen in elektronica en tegelijkertijd mobiele apparaten altijd en overal kunnen opladen.Phablets zijn een smartphone/tablet hybride met een scherm van 5,5 tot en met 6,99 inch. In dit artikel bespreken we de vijf beste phablets van dit moment.

De problemen met de nieuwe tablet werden voor het eerst gemeld op 28 oktober. Microsoft tackelde de problemen vrij snel met verschillende updates. Het ziet er echter naar uit dat deze updates niet erg veel uit hebben gehaald. Microsoft's communityforum loopt nog steeds vol met meldingen van klagende gebruikers die allemaal hetzelfde melden:

Als de Surface Book wordt dichtgeklapt gaat het apparaat niet in sleep-mode waardoor deze oververhit raakt. Dit resulteert in een snel leeglopende batterij en soms zelfs in een Blue Screen Of Death.

Microsoft werkt aan een nieuwe firmware-update die deze bugs nu toch echt zouden moeten pletten. Wanneer deze update uit komt is nog niet bekend. Verschillende gebruikers melden op Microsoft's forum om het configuratiescherm te openen en naar energiebeheer te navigeren. In dat scherm kies je voor systeeminstellingen en daarna "Het gedrag van het sluiten van het deksel bepalen". Ten slotte selecteer je daar de slaapstand. Het is niet zeker of deze workaround voor iedereen werkt, maar het is het beste wat je nu kan doen tot Microsoft's update uitkomt.

pencil-and-ipadHet is eigenlijk een beetje flauw dat Apple haar tekenpennetje ‘Pencil’ heeft genoemd. FiftyThree had namelijk al veel langer een tekenpen met de naam ‘Pencil’, die er bovendien sympathiek uitziet, als een ouderwets potlood. Nu zijn er natuurlijk wel meer fabrikanten die potlood-achtige stylussen hebben gemaakt (de Alupen is een goed voorbeeld), maar toch heeft FiftyThree wel een paar leuke extra’s toegevoegd.

Het grote voordeel van FiftyThree’s Pencil is dat hij op elk iOS-apparaat (vanaf iPad 3 en iPhone 4s) en in elke app werkt. Het schetsen werkt vooral goed in de Paper-app, die ook is gemaakt door FiftyThree. Je kunt zelfs het potlood iets kantelen als je een vlak wilt inkleuren of dikker tekenen. De bovenkant van de Pencil werkt als een gummetje. Al die functies werken echter alleen in de Paper-app. In andere apps kun je wel tekenen en knoppen aantikken.

"Het grote voordeel van FiftyThree’s Pencil is dat hij op elk iOS-apparaat en in elke app werkt."
De speciale tekenfuncties van de Apple’s Pencil zijn op termijn in veel meer apps te vinden, maar het werkt alleen op de iPad Pro. Ontwikkelaars zullen hun apps er speciaal voor moeten aanpassen, om bijvoorbeeld het kantelen van het potlood te ondersteunen. Op andere iDevices werkt de Apple Pencil helemaal niet, zelfs niet als aanwijspennetje.

Moet je kiezen tussen deze twee Pencils, dan is de Pencil by FiftyThree het goedkoopst en het meest veelzijdig. Maar dan zul je je tekenactiviteiten wel moeten beperken tot de Paper-app (wat op zich geen straf is). Heb je een iPad Pro en wil je een breed scala aan apps gebruiken, waaronder de Adobe-apps, dan ben je met de Apple Pencil het beste af.

Zoek je een speels alternatief voor de Apple Pencil, dan komt de Cosmonaut in aanmerking. Voor serieuzer gebruik zijn de Pogo Connect 2 van Ten One Design en de Bamboo Alpha van Wacom het overwegen waard.

Ondanks de uitstekende marketingmachine van Apple, merk ik dat er toch nog wel wat vragen zijn over de Apple Pencil. Hieronder lees je wat er wel en niet mogelijk is met een Apple Pencil.

Dit is niet mogelijk met de Apple Pencil:

NIET: Voorzover dat nog niet duidelijk was: de Apple Pencil werkt niet met oudere iPhones en iPads. Ook niet voor het simpelweg aantikken van knoppen en linkjes. Dat komt omdat het plastic van de Pencil niet geleidend is. Voor oudere iDevices heb je een stylus nodig die geleidend is. De Pencil is speciaal ontworpen voor de iPad Pro en is afhankelijk van speciale technologie in het scherm van de iPad Pro. Dit scherm heeft een lagere latency en kan de interactie met de Pencil 240 keer per seconde meten. Het heeft dus alleen zin om de Apple Pencil te kopen, als je een iPad Pro hebt.
NIET: Je kunt de top van de Pencil niet gebruiken als gummetje. In plaats daarvan zul je de gumtool in je teken-app moeten aantikken (of op de undo-knop tikken). Er zitten geen sensoren in de dop; er zit alleen een Lightning-aansluiting. Apps moeten zelf een gum-optie toevoegen om lijnen op het scherm te kunnen wissen.
NIET: Bewegingen vanaf de rand van het scherm zijn niet mogelijk met de Apple Pencil. Je zult dit met je vingers moeten doen. Het betekent ook dat je Berichtencentrum en Bedieningspaneel niet kunt openen met de Pencil.
NIET: Ook andere nieuwe functies zoals Slide Over en Split View zijn met de Apple Pencil niet te bedienen. Veeg je vanaf de rechterkant van het scherm, dan gebeurt er niets. Ook hiervoor moet je je vingers gebruiken. Het wegvegen van een tweede app in Slide Over is evenmin mogelijk en je kunt ook de indeling van het scherm niet met de Pencil wijzigen in Split View-weergave.
NIET: Vingerbewegingen met meerdere vingers (zoals pinch & zoom) werken niet. Wel kun je twee vingers op het scherm drukken om een liniaal zichtbaar te maken in de Notities-app. Als je daarna (ongeveer) langs de liniaal een streep trekt, zal er een perfect rechte streep op het scherm staan. Wil je terug naar het homescreen of de appswitcher activeren, dan moet dat via de homeknop. Indrukken van de homeknop kan eventueel ook met de Pencil, maar de meeste mensen zullen dat met hun vinger doen. Ook voor vingeracties met 4 of 5 vingers in iOS 9 (bijv. voor multitasking) moet je je vingers gebruiken. De Pencil kan niet dienstdoen als vierde of vijfde vinger.
Apple Pencil: met de Paper-app kun je ook schilderen.
Met de Paper-app kun je ook schilderen, waarbij kleuren in elkaar over vloeien.

  1. http://www.naprodaju.com/?post_type=ad_listing&p=32779
    http://www.naprodaju.com/?post_type=ad_listing&p=32782
  2. http://looseweb.com/blogs/875/4365/garantie-bei-fehlerhaftem-laptop-akku-austausch-vom-fachmann
    http://looseweb.com/blogs/875/4366/quando-cambiare-batteria-del-laptop
  3. http://www.biblioforum.de/forum/read.php?57,13197 
  4. http://www.pressnews.biz/news-garantie-bei-fehlerhaftem-laptop-akku-austausch-vom-fachmann-88485.html
    http://www.pressnews.biz/news-quando-cambiare-batteria-del-laptop-88486.html
    http://dajpredlog.mk/forum/yaf_postsm10467_Probleme-batterie-ou-chargeur-sur-HP-HSTNN-Q78C-4.aspx#post10467

Laisser un Commentaire! :: Envoyer à un ami!


Blog suivant >> Signaler un abus?Haut de page