BlogHotel.orgAccueil | Créer un blog | Imprimer la page Imprimer | Blog hasard Au hasard | Chercher des blogs Rechercher | Entrer dans le chat du blog Chat | | Jeux Jeux | Adminitration et édition du Blog Manager

A Propos

We provide high quality laptop batteries and adapter with low price, Brand new replacement batteries for laptop, lowest price and full 1 year warranty!

Articles
Acer um09g41 Battery
Akku Lenovo Ideapad y460g

Menu
Accueil
Mon Profil
Galerie
Archives
RSS Feed
Me Contacter

Amis

Liens


Article 1761 sur 2361
Précédent | Suivant
30/8/2016 - Accu Dell Inspiron N4010

Aan het typcomfort heeft Asus speciale aandacht besteed en de topman van Asus meldde tijdens de persconferentie dan ook trots dat de toetsen van de Zenbook 3 twee keer zo veel travel hebben als de toetsen van de MacBook. Dat klinkt mooi en hoewel je het verschil tussen een MacBook- en een Zenbook 3-toetsenbord duidelijk voelt, is 0,8mm travel nog steeds niet veel en zouden wij voor het tikken van lange stukken liever naar een los toetsenbord grijpen.

Tot slot ondersteunt de Zenbook 3 het inloggen in Windows 10 via een vingerafdruklezer, die in de hoek van de touchpad is ingebouwd. Niet alle demo-Zenbooks die we tegenkwamen, waren van die lezer voorzien en het lijkt daarom voor de hand te liggen dat een vingerafdrukscanner alleen op de duurdere uitvoeringen terug te vinden zal zijn.

De Zenbook 3 is duidelijk uit ander hout gesneden dan de vorige Zenbook, de UX305, die veel waar voor je geld bood, maar niet de extremen opzocht zoals Asus met de nieuwe Zenbook wel weer doet. Het is de fabrikant daarbij gelukt om een i7-processor, 16GB geheugen en een pcie-ssd van 1TB te stoppen in een superdunne en lichte behuizing, die dankzij het metaal en Gorilla Glass ook nog eens stevig aanvoelt. De prijs is daar dan ook naar, want tweeduizend dollar is niet mis, zeker als je bedenkt dat de versie met 512GB-ssd slechts 1500 dollar gaat kosten en op de ssd na over exact dezelfde hardware beschikt.

De 1500-dollarversie lijkt dan ook de uitvoering die Asus het liefst wil verkopen. Er komt weliswaar ook een 1000 dollar kostende uitvoering met een ssd van 256GB en een i5-processor, maar die heeft slechts 4GB geheugen en we vermoeden dat je dat niet zelf kunt uitbreiden. Het is nog even afwachten welke uitvoeringen in Nederland en België geleverd zullen worden en voor welke prijs. Tegen die tijd krijgen we ook ongetwijfeld de beschikking over een reviewexemplaar, waarmee we kunnen kijken of die accuduur van negen uur echt haalbaar is, hoeveel geluid de dunne ventilator maakt en of de Zenbook echt zo snel is als Asus doet voorkomen.

In november 2013 liet Motorola zien dat een budgetsmartphone helemaal niet slecht hoeft te zijn. Volgende maand zal de vierdegeneratie Moto G, de Moto G4, in Nederland en België te koop zijn en wij hebben het toestel al uitgebreid getest. In deze review lees je of de eerste Moto G van Lenovo bevalt.

Bij de naam 'Moto' denk je vast aan 'Motorola', maar die naam komen we niet meer tegen bij de Moto G4. In 2011 nam Google de smartphone-afdeling van Motorola, Motorola Mobility, over om zich te wapenen in de op dat moment oplaaiende patentoorlog. De overname van Motorola Mobility liet zien dat Google de fabrikanten die op dat moment in vervelende rechtszaken verwikkeld waren of die dreiging voelden, zeker wilde steunen.

Dat Google naast een complete patentportfolio ook een eigen smartphonefabrikant rijker was, zorgde voor spanningen tussen Google en fabrikanten die Android-toestellen uitbrachten. Als grootste fabrikant van Androidtoestellen zou Samsung zich zorgen maken dat Google het besturingssysteem voor zichzelf zou houden en Samsung begon met de ontwikkeling van een alternatief mobiel besturingssysteem. Uiteindelijk koos Google er begin 2014 voor om Motorola Mobility te verkopen aan Lenovo.

Lenovo kiest er voor om niet langer de naam Motorola te gebruiken, maar houdt wel vast aan de iconische naam 'Moto'. Die strategie gebruikte Lenovo eerder, met succes, toen het bedrijf de ThinkPad-lijn van IBM-laptops overnam. De nieuwe Moto G, ook wel de Moto G4 genoemd, is het eerste Moto-toestel dat Lenovo volledig heeft ontwikkeld en op deze manier op de markt zet.

Wij hebben de afgelopen twee weken de zwarte uitvoering van de Moto G Plus getest. Deze Moto G4 Plus verschilt op twee punten van de reguliere nieuwe Moto G: de Plus-uitvoering heeft een betere camera aan de achterzijde en bevat een vingerafdrukscanner. Beide toestellen ondersteunen snelladen en bij de Moto G Plus wordt een snellader meegeleverd.

Net als we bij veel andere toestellen hebben gezien, is de Moto G de afgelopen jaren qua schermgrootte flink gegroeid. Waar de eerste editie nog een compact 4,5 inch-scherm had, de derdegeneratie Moto G een 5,0 inch-scherm, heeft de Moto G4 een 5,5 inch-scherm. Dat valt ook direct op wanneer je de Moto G4 uit zijn doosje haalt: het toestel is nogal fors. De vorige Moto G was 142,1 bij 72,4 millimeter en de Moto G4 is 153 bij 76,6 millimeter. Het toestel is wel wat dunner dan zijn voorganger: 9,8 mm ten opzichte van de 11,6 mm van de Moto G 3rd Gen.

Op het eerste gezicht lijkt de Moto G4 niet veel op zijn voorganger, wat vooral te maken heeft met het ontbreken van de tweede speakergrill onderaan de voorkant van het nieuwe toestel. In plaats daarvan vinden we op de Moto G4 Plus de vingerafdrukscanner en een gaatje voor de microfoon. Beide zijn opvallende keuzes, vooral omdat ze beide niet echt in het design passen. Waar de speakergrill aan de bovenzijde iets in het toestel ligt, steken de randen van de vierkante vingerafdrukscanner iets uit. Het gaatje in het glas naast de vingerafdrukscanner lijkt een productiefoutje, maar blijkt de microfoon te herbergen. Deze zat voorheen beter verwerkt in het speakergedeelte onderaan, waarbij we wel moeten vermelden dat er geen dubbele speakers op de Moto G Third Gen zitten, alleen de grills.

De Moto G4 is echter bij nadere inspectie duidelijk een Moto-toestel. Aan de achterzijde zien we een verticale camera-opstelling en iets boven het midden vinden we een 'putje' met het Moto-logo. Ook zien we aan de bovenzijde van het toestel de bekende 'golf' in het frame terug.

Foto van de Moto G4 Plus

Het klepje aan de achterzijde van de Moto G4 is te verwijderen en dit biedt toegang tot een tweetal simkaart-slots en een apart Micro-SD-kaart-slot. De simkaart-slots zijn van het type micro-sim en niet zoals bij andere nieuwe toestellen nano-sim. Omdat deze twee types kaarten 100% overeenkomen, op de grootte na, bieden de meegeleverde adaptertjes uitkomst voor gebruikers die al een nano-simkaart in huis hebben. Door het klepje te vervangen door een van de beschikbare kleurige achterkanten kun je het toestel enigszins naar smaak aanpassen.

Aan de onderzijde van de Moto G4 vinden we een micro-USB-aansluiting (geen USB-C) en aan de bovenzijde vinden we de hoofdtelefoonaansluiting. Beide aansluitingen zijn in het midden van het toestel geplaatst. Het toestel voelt stevig aan in de hand en dat komt niet in de minste plaats door het metalen frame. De plastic klep aan de achterzijde kraakt niet en voelt ook stevig aan.

Foto van de Moto G4 Plus
We missen bij de nieuwe Moto G wel één essentiële functie van zijn voorganger: de waterdichtheid. Waar de Moto G 3rd Gen nog hoge ogen wist te gooien door als enige toestel in het budgetsegment waterdichtheid te bieden, moet de vierdegeneratie Moto G (Plus) het doen met 'spatwaterdichtheid'. Dat betekent dat het toestel geen last zal hebben van een regenbuitje, maar dat geldt eigenlijk voor de meeste smartphones wel.

Prestaties, accu, vingerafdrukscanner en scherm
De nieuwe Moto G en Moto G Plus hebben een Qualcomm Snapdragon 617-chipset aan boord. Dit is de vorig jaar aangekondigde opvolger van de Snapdragon 615 uit februari 2014. Ten opzichte van zijn voorganger biedt de Snapdragon 617 amper verbetering, maar de chipset is wel sneller dan de Snapdragon 410 van de Moto G uit 2015. In Nederland komt voorlopig alleen de versie van de Moto 4G Plus met 16 GB aan opslag en 2 GB aan werkgeheugen op de markt. Elders is ook een versie met 32 GB aan opslag in combinatie met 3 GB aan werkgeheugen beschikbaar.


Laisser un Commentaire! :: Envoyer à un ami!


Blog suivant >> Signaler un abus?Haut de page