BlogHotel.orgAccueil | Créer un blog | Imprimer la page Imprimer | Blog hasard Au hasard | Chercher des blogs Rechercher | Entrer dans le chat du blog Chat | | Jeux Jeux | Adminitration et édition du Blog Manager

A Propos

We provide high quality laptop batteries and adapter with low price, Brand new replacement batteries for laptop, lowest price and full 1 year warranty!

Articles
Acer um09g41 Battery
Akku Lenovo Ideapad y460g

Menu
Accueil
Mon Profil
Galerie
Archives
RSS Feed
Me Contacter

Amis

Liens


Article 860 sur 2361
Précédent | Suivant
18/2/2017 - Accu DEWALT DC988KB

Mockup van OLPC met Vista Het besturingssysteem, dat in samenwerking met Red Hat werd ontwikkeld, is uiteraard gratis. Toch maakte Negroponte bekend dat met Microsoft wordt samengewerkt om te zorgen dat er een Windows-variant op de groenwitte laptop kan draaien. Hoewel hij daarover niet in detail wilde treden, lijkt het niet onwaarschijnlijk dat de betreffende Windows-versie dezelfde is als het drie-dollar-pakket dat Microsoft onlangs introduceerde. De doelgroepen van deze Starter Edition-bundel en de OLPC vertonen alvast grote overlap, maar eerder uitte Microsoft juist stevige kritiek op de goedkope laptop: zo zou de OLPC onvoldoende kunnen bijdragen aan het onderwijs. Bill Gates liet zich al eens ontvallen dat de laptop 'eigenlijk geen echte computer is', maar eind vorig jaar raakten Negroponte en Gates over het project in gesprek en dat heeft kennelijk resultaat gehad. Als nu ook Peru en Rusland nog tot bestellen verleid kunnen worden, ziet het er naar uit dat de OLPC vanaf eind dit jaar mag proberen om het ongelijk van de critici aan te tonen.

Microsoft komt in het geweer tegen netbookfabrikanten die hun ultraportable laptops met een flinke portie geheugen uitrusten. De XP-licentie staat maximaal 1,5GB ram toe.Hardwareleveranciers die netbooks met meer dan 1,5GB geheugen willen leveren, stuiten op weerstand van Microsoft. Het softwarebedrijf wil de speciaal voor netbooks aangepaste editie van Windows XP niet leveren aan fabrikanten die deze geheugenlimiet overschrijden. Het staat hardwarefabrikanten daarentegen vrij om een netbook met 2GB geheugen van een ander besturingssysteem te voorzien.Designed for XP logoHet licentiemodel, zo weet Fudzilla, dat Microsoft hanteert, geldt slechts voor netbooks met maximaal 1,5GB geheugen. Meer geheugen is technisch wel mogelijk, en gebruikers kunnen ook na de aankoop zelf meer geheugen toevoegen, maar Microsoft zou meer licentiegelden eisen wanneer een netbook met meer dan 1,5GB geheugen verkocht wordt. De leveranciers van de netbooks zouden op een soepeler licentiebeleid hopen, maar vooralsnog zou de softwaregigant zijn poot stijf houden. Microsoft zou liever duurdere licenties voor de volledige XP-versies of Vista verkopen voor gebruik met laptops met krachtiger hardware aan boord. Een netbook met 2GB of meer geheugen is eigenlijk geen netbook meer en zou daarom een krachtigere en duurdere Windows-versie moeten gebruiken, zo lijkt de redenatie van Microsoft.

Een Belgische rechter heeft een 22-jarige man uit Meerdonk schuldig bevonden aan hacking, omdat hij met zijn laptop zat te surfen op het netwerk van een buurtbewoner. De rechter legde de man geen straf op.WifiDe rechter achtte de man schuldig aan het inbreken op het draadloos netwerk van iemand anders. De man van Poolse afkomst was in april dit jaar betrapt, toen hij in zijn busje met een laptop op schoot zat te internetten.De man kreeg 'opschorting van straf', waarbij de rechter de straf strikt genomen uitstelt. In de praktijk komt het er echter op neer dat mensen die schuldig zijn bevonden geen straf krijgen. De rechter kwam tot die beslissing, omdat de Pool geen gegevens probeerde te stelen van de netwerkeigenaar of hem op een andere manier schade had berokkend.

Het was volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws niet de eerste keer dat de man dit deed: hij zou geregeld met zijn busje in de straat parkeren en zoveel internetten, dat de eigenaar van het draadloze netwerk in Sint-Gillis-Waas zelf nauwelijks meer kon surfen. Het is de eerste keer dat iemand in België schuldig is bevonden aan het meeliften op het draadloos netwerk van iemand anders. In Nederland is voor zover bekend nog nooit iemand veroordeeld voor het gebruikmaken van andermans wifi-netwerk.Uit een onderzoek van Apple blijkt dat een aantal Macbook Pro's zouden kampen met problemen met grafische chips van Nvidia. De laptops zullen ook buiten garantie gerepareerd worden.Nvidia G84Het probleem met de grafische processors voor notebooks van Nvidia kwam in juli van dit jaar aan het licht: temperatuurschommelingen zouden een groter dan normaal aantal G84- en G86-gpu's fataal worden. Nvidia ontkende de problemen met de grafische chips aanvankelijk, maar reserveerde later 200 miljoen dollar om de schade te betalen. Diverse laptopfabrikanten die hardware met de defecte gpu's verkochten, gaven al eerder extra garantie op reparaties aan de videohardware.

Ook Apple nam contact op met Nvidia en informeerde naar de status van hun producten. De chipfabrikant liet Apple daarop weten dat Apple's producten geen defecte gpu's zouden bevatten. De computerfabrikant ging echter op onderzoek uit en concludeerde dat Macbook Pro's die tussen mei 2007 en september 2008 werden verkocht mogelijk een defecte gpu van Nvidia kunnen bevatten. Daarmee zouden zowel 15"- als 17"-notebooks een verhoogd risico lopen. Apple heeft laten weten de laptops kosteloos te repareren en de kosten van reeds uitgevoerde reparaties te vergoeden.Vodafone Nederland heeft in het afgelopen kwartaal 103.000 nieuwe klanten mogen begroeten. Ongeveer een kwart daarvan betrof prepaid-bellers. De rest sloot een abonnement af, waarbij met name internetabonnementen voor laptops in trek waren.

Vodafone-logoDe telecomprovider groeit nog steeds, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. In de eerste helft van zijn gebroken boekjaar, dat van april tot september loopt, groeide het aantal abonnees met 78.000. Of die groei komt door nieuwe telefoonabonnementen of data-abonnementen is niet precies bekend, maar het mag worden aangenomen dat met name umts-abonnementen voor laptops voor de groei verantwoordelijk zijn. Het aantal belminuten daalde namelijk met 6,5 procent naar 2108 miljoen minuten. "Bovendien hebben we nu flat-fee internetabonnementen voor laptopgebruikers", zegt woordvoerder Joost Galema. "Veel mensen vinden dat prettig, omdat ze dan voor een vast bedrag per maand het internet op kunnen."Het aantal abonnees van Vodafone groeide even hard als bij T-Mobile, dat vorige week de kwartaalcijfers publiceerde. Vodafone zag echter niet alleen het aantal abonnees groeien. De provider kreeg er 25.000 prepaidklanten bij, in tegenstelling tot T-Mobile, dat het aantal prepaidklanten juist zag dalen.

Daarnaast ziet Vodafone een groei in de smartphonemarkt. "Wat dat betreft heeft de iPhone de markt voor smartphones een handje geholpen", zegt Galema. "Bij ons zijn er bijvoorbeeld veel meer toestellen uit de HTC Touch-serie verkocht." Daaronder vallen onder meer de Touch Dual en Touch Diamond. Overigens zijn er ook veel iPhones op het Vodafone-netwerk. Volgens Galema zijn dat er 'duizenden'.Intel zag de inkomsten uit zijn divisie voor datacenterhardware in het afgelopen kwartaal met vijftien procent stijgen tot 2,4 miljard dollar. Tegelijkertijd daalden de inkomsten uit Atom-processors met vijftien procent tot 352 miljoen dollar.

Intel logoAls geheel zag Intel zijn omzet in het tweede kwartaal met 21 procent stijgen naar 13 miljard dollar, zo heeft chief financial officer Stacy Smith bekendgemaakt. Intels divisie voor datacenters was verantwoordelijk voor bijna 20 procent van de inkomsten, met een omzet van 2,4 miljard dollar. Daarmee werden de gedaalde inkomsten uit de Atom-cpu's ruimschoots gecompenseerd.Intels winst steeg met 2 procent naar 3 miljard; de winst voor aftrek van rentes en belastingen bedroeg 3,9 miljard dollar. Dat is meer dan analisten hadden verwacht. In een gesprek met analisten stelde de ceo van Intel, Paul Otellini, dat de goede bedrijfsresultaten vooral zijn geboekt bij de datacenterdivisie. Dat meldt The New York Times. De inkomsten uit de datacenterdivisie zouden te danken zijn aan een toegenomen vraag naar cloudcomputingdiensten.

Volgens Reuters wist Otellini verder te voorspellen dat laptops nooit door tablets zullen worden vervangen. Die claim komt een dag nadat Apple bekendmaakte dat het in het tweede kwartaal van dit jaar 9,2 miljoen iPads had verkocht: een groei van 183 procent ten opzichte van een jaar eerder. De iPad bevat een ARM-cpu, een concurrent van de Atom-architectuur, en daarom een gevaar voor Intel. In september wordt Windows 8 gepresenteerd, dat een speciale tabletinterface kent en ook op ARM-hardware kan draaien.Apples nieuwe MacBook Pro's hebben twee gpu's onder de kap, een 9400M en een 9600M GT. Een aantal 17" MacBook Pro-eigenaren claimt grafische problemen te hebben, die zich alleen voordoen bij het inschakelen van de 9600M GT.

Apple stelde de levering van de 17" MacBook Pro's in februari nog uit naar half februari, terwijl de laptops eerst eind januari geleverd zouden worden. Nog geen maand na de eerste levering ziet het er naar uit dat een aantal van de MacBook Pro's een defecte gpu hebben, aldus Engadget. Afgaande op de vele klachten van MacBook Pro-eigenaren doen de problemen zich alleen voor bij de 17"-uitvoering van de MacBook Pro. De nieuwe laptops hebben twee gpu's aan boord; ééntje in de vorm van Nvidia's 9400M-chipset en een tweede 9600M GT-gpu, die pas inschakelt bij grafisch intensieve handelingen. De grafische problemen treden op in de vorm van 'artefacten', zoals blauwe of groene lijnen, en verdwijnen pas weer na een herstart. Grafische artefacten zijn al veelvuldig in verband gebracht met een overhitte gpu, en het herstarten verhelpt het probleem dus alleen op korte termijn, omdat de gpu de tijd krijgt om af te koelen.

Apple heeft nog niet officieel gereageerd op de problemen. Het is nog niet duidelijk hoe grootschalig het probleem met de defecte gpu's is, het kan ook een geïsoleerd probleem zijn. De vorige generatie van gpu's van Nvidia, de G84 en G86, hadden echter ook oververhittings-problemen, die veroorzaakt werden door zeer hoge loodconcentraties in het soldeer dat tussen de die en het substraat zit. Vorig jaar december werd duidelijk dat de 9600M GT-gpu gebruik maakt van hetzelfde soldeer, waardoor de mogelijkheid bestaat dat de gpu's wederom last krijgen van oververhittings-problemen. Nvidia verzekerde dat de G96-gpu voorzien zou worden van 'goed' soldeer, maar zowel het onderzoek van The Inquirer als de vele klachten van MacBook Pro-eigenaren lijken het gebruik van 'goed' soldeer tegen te spreken.Tijdens de Cebit kondigden fabrikanten de eerste nas-systemen met de Atom CE5300-dualcore aan. Synology voorziet zijn DS714 van deze Intel-soc, die geoptimaliseerd is om 1080p-content te transcoderen voor weergave op bijvoorbeeld smartphones.http://www.accu-fabriek.com/asus.html


Laisser un Commentaire! :: Envoyer à un ami!


Blog suivant >> Signaler un abus?Haut de page