BlogHotel.orgAccueil | Créer un blog | Imprimer la page Imprimer | Blog hasard Au hasard | Chercher des blogs Rechercher | Entrer dans le chat du blog Chat | | Jeux Jeux | Adminitration et édition du Blog Manager

A Propos

We provide high quality laptop batteries and adapter with low price, Brand new replacement batteries for laptop, lowest price and full 1 year warranty!

Articles
Acer um09g41 Battery
Akku Lenovo Ideapad y460g

Menu
Accueil
Mon Profil
Galerie
Archives
RSS Feed
Me Contacter

Amis

Liens


Article 748 sur 2361
Précédent | Suivant
2/3/2017 - Accu Dell XPS M1210

Tijdens de Hot Chips-conferentie in het Amerikaanse Cupertino gaf AMD informatie over zijn toekomstige Steamroller-architectuur en details over Piledriver voor de desktop. Daarnaast heeft bedrijf een tipje van de sluier over Jaguar voor mobiele toepassingen opgelicht. Jaguar moet de opvolger van de Bobcat-cores vormen en AMD belooft tot tien procent hogere kloksnelheden voor de Jaguar-cores dan in de Bobcat-cores, gecombineerd met ruim vijftien procent meer instructies per klokcyclus.De Jaguar-cores moeten in twee productgroepen gebruikt gaan worden. Enerzijds moeten de cores in een system on a chip voor zuinige laptops gebruikt worden en krijgen dan de codenaam Kabini. Een zuiniger soc voor tablets, met codenaam Temash, moet minder dan 5W verstoken. Kern van de socs moet een quadcore-ontwerp worden, maar om energie te besparen zijn niet alle cores in elk product functioneel. De cores krijgen, eveneens om energie te besparen, 1MB of 2MB gedeeld L2-cache tussen twee cores. Wanneer slechts één core gebruikt wordt, kan de actieve core extra prestaties leveren door het volledige L2-cache te benutten.

Dell heeft een bios-update voor een aantal van zijn laptops vrijgegeven. De fabrikant reageert hiermee op problemen met Nvidia-gpu's die door temperatuurschommelingen de geest zouden kunnen geven.Nvidia houdt vol dat zijn problemen met het verpakkingsmateriaal van chips uitsluitend bij een klein percentage notebooks voor zou komen. Het materiaal dat de videokaartfabrikant gebruikt om de gpu-die van G84- en G86-gpu's te verpakken, zou slecht tegen wisselende temperaturen kunnen. De chip zou hier schade van ondervinden en vroegtijdig kapot kunnen gaan. Eerdere beschuldigingen aan het adres van Nvidia stelden dat het probleem bij de gehele lijn G84- en G86-gpu's bestond. De videokaarten van zowel laptops als desktops zouden met vroegtijdige uitval kampen.

Nvidia G84Dell onderkent deze problemen en heeft een bios-update voor een deel van zijn portfolio uitgebracht. De update is voor de laptops die uitgerust zijn met de gewraakte grafische chips en betreft de Inspiron 1420, twee Latitudes: de D630 en D630c, de Precision M2300, de Vostro Notebooks 1310, 1400, 1510 en 1710 en de XPS M1330 en M1530. De bios-updates verhelpen geen hardwareproblemen, maar proberen de gpu zo koel mogelijk te houden zonder temperatuurwisselingen toe te staan. Een gewijzigd ventilatorprofiel moet daar zorg voor dragen. Nieuwe laptops worden geleverd met een up-to-date bios. Bestaande klanten die problemen ondervinden, zoals lijnen op het scherm, willekeurige karakters of helemaal geen beeld, kunnen aanspraak maken op de ondersteuning waar ze volgens hun garantievoorwaarden recht op hebben.

Update 16.50: Voor de Latitude D830 is inmiddels ook een bios-update beschikbaar; deze is echter nog niet aan de lijst met Nvidia gpu-updates toegevoegd. Het nieuwe bios bevat updates voor Intels en Nvidia's video-bios, verbeterde ondersteuning voor geheugens van 4GB en verbeterde pxe-ondersteuning.Op een Japanse site zijn foto's verschenen van AMD's nieuwe desktop-apu's, die de codenaam Richland hebben meegekregen. De apu's zijn waarschijnlijk in juni te koop. AMD zal in dezelfde serie ook de Athlon X2 370K met uitgeschakelde gpu uitbrengen.AMD A10Website Hermitage akihabara publiceerde de foto's van de processors. Dat er foto's online verschijnen, zou betekenen dat er al retailers zijn die de nieuwe apu's geleverd hebben gekregen. Volgens de site gaat AMD de apu's in juni verkopen. Ook Biostar zette half april al een persbericht online, waarin de moederbordfabrikant verklapte dat de Richland-apu's in juni uitgebracht worden.

De typenummers van AMD's nieuwe apu's waren al langer bekend. AMD gaat twee dualcore- en vier quadcore-processors met ingebouwde gpu leveren. Volgens cpu-world gaat AMD naast die apu's ook een nog niet aangekondigde dualcore-cpu leveren, waarvan de gpu is uitgeschakeld. Die processor, de Athlon X2 370K, heeft een nog onbekende standaardkloksnelheid, maar zou een turbosnelheid van 4,2GHz krijgen. De processor krijgt een L2-cachegeheugen van 1MB en een tdp van 65 watt. Het K-achtervoegsel van het typenummer geeft aan dat de multiplier vrij instelbaar is. AMD leverde ook in vorige generaties apu's Athlon-processors waarvan het gpu-gedeelte uitgeschakeld was.AMD bracht de eerste Richland-processors uit voor laptops. De nieuwe apu's zijn geen geheel nieuw ontwerp, maar eerder een optimalisatie van de Trinity-processors. De desktopprocessors passen daarom ook in de bestaande FM2-socket. Er zal in sommige gevallen wel een bios-update nodig zijn.

Hitachi-LG heeft op Computex laten weten dat de HyDrive in eerste instantie alleen voor de oem-markt beschikbaar wordt. De optische drive met geïntegreerde ssd moet vanaf september wereldwijd leverbaar zijn.De HyDrive werd eerder al aangekondigd, maar over de beschikbaarheid was nog weinig bekend. Engadget meldt dat het apparaat in september 2010 op de oem-markt komt in dvd- en blu-ray-varianten, met ssd-opslagcapaciteiten van 32 en 64GB. Van een retailversie zou in 2010 nog geen sprake zijn, maar het wordt overwogen voor de toekomst.Het hybrideapparaat wordt als eerste in htpc's van het merk Moneual ingezet. In de toekomst willen Hitachi en LG een dunnere variant van de HyDrive uitbrengen. Door de ssd op het pcb te integreren, kan de dikte van de ssd-odd-combinatie van 12,7 naar 9,5mm worden teruggebracht. Deze variant zal in meer apparaten, zoals netbooks en tablets, passen en moet in maart 2011 beschikbaar worden. Uiteindelijk moet de capaciteit doorgroeien naar 256GB en wordt de sata-300-interface vervangen door sata-600. Er zullen zowel slot-loading-versies als versies met een invoerlade komen.

Asus heeft aangekondigd de HyDrives in zijn all-in-ones en de dunnere generatie ook in zijn laptops te gaan toepassen. Prijzen wilde Hitachi-LG niet bekendmaken. Wel werd aangegeven dat een thin-and-light-laptop met een HyDrive ongeveer 200 dollar duurder zal uitvallen dan een ander model zonder de ssd-odd-combinatie.HP heeft een nieuwe variant van zijn Mini 110, een netbook met een beeldschermdiagonaal van 10", aangekondigd. Deze iets duurdere versie heeft een beeldscherm met een hogere native resolutie dan het origineel.Het beeldscherm van de Mini 110, dat een diagonaal van 10,1" heeft en over een led-backlight beschikt, heeft in de originele incarnatie van de netbook een resolutie van 1024x600 pixels. Deze voor netbooks vrij standaard resolutie begint nu langzaam ingehaald te worden door hogere resoluties: 1366x768 pixels lijkt het streven van veel fabrikanten. Sommigen bereiken dat door een groter scherm van 11,6" of 12" te gebruiken, anderen kiezen voor een 10"-scherm met een hogere resolutie. Voor die laatste optie heeft HP gekozen met zijn nieuwe variant van de Mini 110.

De nieuwe optie voor de HP Mini 110, die online te configureren is, laat de gebruiker kiezen voor een 10,1" led-backlit beeldscherm met 1366x768 beeldpunten. De overige specificaties zijn standaard voor netbooks: een Intel Atom-processor wordt bijgestaan door 1GB ddr2-geheugen en een Intel gma950 verzorgt de beeldverwerking en voorziet in de gebruikelijke aansluitingen. Wel kan nog gekozen worden tussen een Atom N270 en een N280: die respectievelijk een kloksnelheid hebben van 1,6GHz en 1,66GHz en een fsb-snelheid van 533MHz en 667MHz. De keuze voor een 1366x768-scherm voegt in de Amerikaanse webwinkel dertig dollar aan de beginprijs van 330 dollar toe.Volgens Qualcomm-ceo Paul Jacobs hebben tablets het gras voor de voeten van smartbooks weggemaaid voordat de marktadoptie van de kleine laptops goed en wel van de grond is gekomen. Volgens de topman bedienen tablets dezelfde markt.

HP Compaq Airlife 100Een jaar geleden voorspelde Qualcomm dat er een hausse aan smartbooks op komst was. Smartbooks zijn kleiner dan netbooks, voorzien van zuinige arm-processors en moeten dankzij 3g-ondersteuning altijd en overal online kunnen. Het aantal modellen dat daadwerkelijk op de markt is gekomen, is echter zeer beperkt. De bekendste voorbeelden zijn de Compaq Airlife van HP en de AC100 van Toshiba.Eerder dit jaar gaf Qualcomm al aan dat de introductie van de stroom smartbooks was vertraagd, waarbij de schuld werd gelegd bij het ontbreken van een geschikte versie van Adobe Flash, de lage populariteit van Linux als besturingssysteem en de opkomst van tablets. Het bedrijf hield toen nog vertrouwen in de productcategorie. Nu stelt de ceo van Qualcomm onomwonden vast dat tablets de niche voor smartbooks al hebben bediend.

Volgens Jacobs bieden tablets als de iPad al het concept van connectiviteit en lange accuduur dat smartbooks ook zouden gaan bieden, schrijft Slashgear. De fabrikant kondigde aan dat er in het eerste kwartaal van 2011 een nieuwe Snapdragon met een kloksnelheid van 1,5GHz zou verschijnen. Met deze soc richt het bedrijf zich op tablets in plaats van op smartbooks.Intel heeft naast de zondag op zijn prijslijst genoemde nieuwe mobiele processors nog een aantal mobiele cpu's uitgebracht die niet in de prijslijst voorkomen. De vier processors zijn wel op de specificatiepagina's van de fabrikant opgenomen.De vier processors werden door CPU World opgemerkt in Intels Ark-informatiesysteem. Het is niet bekend waarom deze cpu's niet in de prijslijsten van Intel zijn opgenomen.

Het gaat om twee Pentium-processors met Arrandale-core uit, waarbij hyperthreading is uitgeschakeld. Deze dualcores beschikken evenmin over een turbo-modus. De Pentium P6100 heeft een kloksnelheid van 2GHz en de Pentium P6200 tikt op 2,13GHz. Beide processors beschikken over 3MB L3-cache en hebben een tdp van 35W.De nieuwe Core i3-380M is eveneens rond een Arrandale-core opgebouwd en beschikt wel over hyperthreading. De kloksnelheid bedraagt 2,53GHz, maar de turbo-functie is niet beschikbaar. Die is er wel voor de Core i5-460M, die eveneens twee hyperthreading cores met een kloksnelheid van 2,53GHz heeft. De turbofrequentie van deze mobiele processor bedraagt 2,8GHz. Ook deze twee Arrandales hebben 3MB L3-cache en een tdp van 35W. Prijzen zijn logischerwijs niet bekend.Gpu-fabrikant Nvidia heeft zijn nieuwe line-up mobiele videochips aangekondigd. De zeven Fermi-gpu's ondersteunen DirectX 11 en Nvidia heeft bekendgemaakt dat de gpu's in laptops van alle bekende merken zullen worden gebruikt.

Het topmodel van de mobiele 400-serie was met de GTX 480M al langer op de markt, maar het complete aanbod DX11-gpu's voor laptops is inmiddels aangevuld met nog eens zeven Fermi-chips. De gpu's bieden daarmee, behalve voor DirectX 11, ondersteuning voor Cuda, PhysX, 3D Vision en Optimus. Met die laatste techniek kan vrijwel zonder vertraging en zonder herstart tussen de discrete videochip en een igp worden geschakeld.Het meest eenvoudige model in de 400M-serie is de GT 415M, die over slechts 48 cores en een kloksnelheid van 500MHz beschikt. De geheugeninterface is 128bit breed en het geheugen tikt op 800MHz. Het snelste model naast de GTX 480M is de GTX 470M, die een bus van 192bit heeft, een geheugensnelheid van 1250MHz, een shaderklok van 1100MHz en 288 cores met een kloksnelheid van 535MHz. Het is niet bekend over hoeveel geheugen de gpu's beschikken. Wel maken de kaarten in het lagere segment gebruik van ddr3-geheugen, terwijl de meer prestatiegerichte gpu's over gddr5 beschikken.


Laisser un Commentaire! :: Envoyer à un ami!


Blog suivant >> Signaler un abus?Haut de page