BlogHotel.orgAccueil | Créer un blog | Imprimer la page Imprimer | Blog hasard Au hasard | Chercher des blogs Rechercher | Entrer dans le chat du blog Chat | | Jeux Jeux | Adminitration et édition du Blog ManagerA Propos

We provide high quality laptop batteries and adapter with low price, Brand new replacement batteries for laptop, lowest price and full 1 year warranty!

Articles
Acer um09g41 Battery
Akku Lenovo Ideapad y460g

Menu
Accueil
Mon Profil
Galerie
Archives
RSS Feed
Me Contacter

Amis

Liens


Article 625 sur 2361
Précédent | Suivant
20/3/2017 - Accu Dell Inspiron 710m

Ars Technica heeft een review online gezet waarin de nieuwe MacBook van Apple wordt besproken. De nieuwe laptop van Apple, die beschikbaar is in drie varianten, is de eerste laptop sinds 2001 die geleverd wordt in meer dan één kleur. De goedkoopste uitvoering van de MacBook beschikt over een 1,83GHz Intel Core Duo T2400-processor, een 60GB harddisk, cd-rw/dvd-combodrive en 512MB geheugen. De iets duurdere uitvoering verhoogt de processorsnelheid naar 2,0GHz (Core Duo T2500) en vervangt de combodrive door een SuperDrive dvd-brander. De duurste uitvoering, de enige MacBook die in zwart wordt geleverd, heeft als enige verbetering een 80GB harddisk.

MacBook glansschermArs Technica merkt op dat voor het topmodel alleen al 150 dollar moet worden betaald voor de zwarte behuizing. Het middelste model is namelijk bij bestelling ook uit te rusten met een 80GB harddisk, waarbij de prijs nog steeds 150 dollar lager is dan van de zwarte MacBook. Veel klanten vinden de zwarte behuizing waarschijnlijk wel de extra kosten waard, zo moet Apple hebben geredeneerd. Een andere opvallende vernieuwing is de glanzende coating van het scherm. Dit zou moeten zorgen voor sprankelendere kleuren en hoger contrast, maar een groot nadeel is dat het scherm ook dienst kan doen als spiegel. Met name bij mobiel gebruik kunnen de lichtomstandigheden er makkelijk voor zorgen dat door de spiegeling de scherminhoud nauwelijks leesbaar is. Tegelijk met de introductie van de MacBook heeft Apple het ook mogelijk gemaakt om de MacBook Pro te bestellen met een glanzende schermcoating, maar hier heeft de koper nog wel een keuze. Bij de MacBook is het spiegelende scherm de enige optie. Een goede feature van de nieuwe MacBook is de schermresolutie, aldus de auteur van het artikel. Met 1280x800 rekent de MacBook af met de lage resoluties waarmee iBook-gebruikers het moesten stellen. Een hogere resolutie dan 1280x800 zou voor veel gebruikers teveel van het goede zijn, aldus de auteur. Wanneer het scherm wordt dichtgeklapt wordt het vastgehouden door twee magneten, waardoor er geen haakjes nodig zijn om deze taak te verzorgen wat de 'strakheid' van het ontwerp ten goede komt, zo meent de reviewer.

MacBook toetsenbordTen opzichte van de iBook is ook de mogelijkheid om zelf hardwareuitbreidingen te installeren flink verbeterd. Het installeren van werkgeheugen is volgens het artikel makkelijk te doen door de batterij te verwijderen en twee schroeven los te draaien. De geheugenreepjes kunnen vervolgens eenvoudig in de SO-DIMM-sloten worden geïnstalleerd. Het vervangen van de harddisk is net zo eenvoudig, wat door handige gebruikers ongetwijfeld zal worden gewaardeerd aangezien Apple over het algemeen redelijk forse prijzen rekent voor hardware-upgrades. Het toetsenbord van de MacBook is een ander opvallend element. De toetsen lijken bij de laptop namelijk op de behuizing te liggen en vormen niet een geheel zoals in vrijwel elke andere laptop. De grote vraag is uiteraard of deze optische aanpassing gevolgen heeft voor de 'feel' van het toetsenbord. Hoewel de auteur van het artikel van Ars Technica toegeeft geen toetsenbordexpert te zijn, merkt hij geen significant verschil tussen het MacBook-toetsenbord en toetsenborden van andere laptops, zoals bijvoorbeeld de iBook of de MacBook Pro tijdens het typen. Op het gebied van aansluitpoorten is er niet veel veranderd ten opzichte van de iBook. De aansluiting voor de spanningsadapter is uitgevoerd als MagSafe-connector en in plaats van alleen een analoge audio-uitgang is de MacBook voorzien van een optische audio-ingang en -uitgang. Met name de ingang is een welkome aanvulling voor de instapmodellen van Apple. Tot slot is er nog de toevoeging van de iSight-camera en is de touchpad groter geworden ten opzichte van de iBook.

Een opvallend punt dat de reviewer opmerkte was dat de MacBook erg warm wordt onder volledige belasting. Wanneer beide cores van de processor vol worden belast loopt de processortemperatuur op tot 82 graden celcius. Hierop verlaagt het systeem de kloksnelheid van de processor naar 1,66GHz om te zorgen voor een lagere werktemperatuur. Zodra de temperatuur onder de 80 graden komt, wordt de kloksnelheid weer verhoogd tot 1,83GHz. Uiteraard is dit geen optimale manier van werken. Een van de oorzaken van deze hoge temperatuur zou de grote hoeveelheid koelpasta zijn die volgens de servicehandleiding op de cores moet worden aangebracht. Dit probleem was ook aanwezig bij de MacBook Pro-systemen. Wanneer een juiste hoeveelheid koelpasta wordt aangebracht zou volgens gebruikservaring de temperatuur van de processor maximaal 64 graden worden. Het is de vraag of Apple dit punt op korte termijn nog aanpakt in het productieproces van de MacBook.

MacBook koelpasta
Uiteraard zijn de nodige benchmarks uitgevoerd op het nieuwe systeem, waarbij de MacBook met 2,0GHz Core Duo-processor werd vergeleken met de iBook G4, de Mac mini met Core Solo-processor en de MacBook Pro met 1,83GHz Core Duo-processor. De opstarttijd van de MacBook is bijna de helft korter dan van de iBook. In de Xbench-benchmark scoort de MacBook het best op cpu-gebied in vergelijking met de rest, wat uiteraard veroorzaakt word door het feit dat de MacBook de snelste processor heeft. Opvallend is dat de MacBook ook op grafisch gebied erg goed scoort. In de Xbench OpenGL-benchmark verslaat de MacBook GMA950-gpu zelfs de Mobility Radon X1600 van de MacBook Pro. Dit wordt echter waarschijnlijk veroorzaakt door Xbench en niet zozeer door de goed presterende GMA950. In Cinebench presteert de MacBook Pro beter dan de MacBook, maar ook hier zijn de prestaties van de MacBook zeker niet slecht.

Hardwarefabrikant Acer heeft in samenwerking met Displaylink een monitor ontwikkeld die via usb wordt aangestuurd. De display zou geschikt zijn voor Vista's Aero-desktop en kan zonder drivers gebruikt worden.Displaylink DL-160De usb-monitor moet onder meer laptop-gebruikers een gemakkelijke manier bieden om een mobiele werkplek te creëren: een muis en toetsenbord en de monitor zelf kunnen via een enkele usb-kabel met de notebook verbonden worden. Ook het aansluiten van meerdere displays is met de Displaylink-technologie mogelijk: de in de monitor gebruikte chip, de DL-160, kan zes beeldschermen aansturen. Voor gebruik in combinatie met een Apple-computer zijn drivers nodig, maar onder Windows werken Acers displays zonder installatie van drivers. Twee ingebouwde speakers van 1W per stuk zorgen voor geluid en naast de usb-aansluiting beschikken de beeldschermen over een analoge d-sub-aansluiting en een dvi-poort.

De B223, zoals het 22"-beeldscherm van Acer en Displaylink heet, heeft een resolutie van 1680x1050 pixels en kan 32bits-kleuren aan. Het tn-paneel heeft een responstijd van 5ms en een helderheid van 300cd/m2. Volgens Acer is de usb-verbinding in combinatie met de DL-160 display-chip snel genoeg om dvd-video af te spelen en de grafische trucjes van Vista's Aero-interface weer te geven. De gebruiker kan de monitor in hoogte verstellen; daarnaast kan het beeldscherm in portretstand gedraaid worden en kan de hoek van het scherm aangepast worden. De B223 is per direct verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 339 euro.Onderzoekers in Texas hebben ontdekt dat piëzo-elektrisch materiaal met een dikte van 20 tot 23 nanometer twee keer zoveel spanning kan genereren als materiaal met een andere dikte.Piëzo-elektrisch materiaal heeft als eigenschap dat het onder invloed van mechanische kracht een elektrische spanning produceert en vice versa. Dergelijk materiaal wordt onder andere gebruikt in kwartshorloges, platenspelers, inktjetprinters, accelerometers en kleine luidsprekers.

Uit het onderzoek van Tahir Cagin, professor bij het Artie McFerrin Department of Chemical Engineering van de Texas A&M University, en zijn partners bij de universiteit van Houston, is naar voren gekomen dat bij diktes van 20 tot 23 nanometer een nieuw effect optreedt, dat het 'flexo-elektrisch' effect is genoemd. Volgens de studie is deze specifieke dikte van het materiaal cruciaal voor het twee keer zo grote rendement bij de omzetting van energie. Het is niet bekend bij welk materiaal het effect optreedt.Volgens de onderzoekers kunnen hun bevindingen, die onlangs in het wetenschappelijke tijdschrift Physical Review B zijn gepubliceerd, een grote impact hebben op energiezuinige elektrische apparaten zoals mobieltjes en laptops. "Verstoringen in de vorm van geluidsgolven kunnen worden gebruikt om nano- en micro-apparaten aan te drijven als deze materialen op de juiste manier worden verwerkt", aldus Cagin. Piëzo-elektrische systemen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om de batterij van een mobieltje op te laden.Piëzo-elektrisch materiaal wordt nu al gebruikt voor de opwekking van energie, maar dat is dan op grotere schaal. Zo zijn de dansvloeren van sommige nachtclubs uitgerust met piëzo-elektronische systemen. Deze voorzien de lampen van de clubs van energie.

MadOnion heeft een nieuw benchmark programma uitgebracht, met de naam PCMark 2002. Het programma is bedoeld als allround benchtool voor allerlei soorten PC's, zoals desktops, laptops en workstations en is geschikt voor Windows 98/Me/2000/XP. Er is een free-version te downloaden, die je voor $ 9,95 kunt registreren voor extra funktionaliteit en er is ook een professionele versie te koop voor $ 39,95. Hieronder een lijst van eigenschappen en highlights volgens MadOnion:
Easy to Use: easy to use for both novice users, benchmarking professionals, industry vendors and press labs;
Unified benchmarking: single software tool for all PCs, laptops and workstations;
Cross Platform: compare performance changes across different operating systems (Windows 98, ME, 2000 and XP);
Integrated Online ResultBrowser: instantly compare results to the world's largest database of performance data with global validation;
Free Download: PCMark2002 is available for immediate free download from the company's website at http://gamershq.madonion.com/download
Technical Highlights of PCMark2002:
CPU Performance Testing: extensive testing suite correlates to consumers daily routines and performance requirements;
Memory Performance Testing: system memory, L1 and L2 cache, video memory and AGP Bus;
Hard Disk Drive Performance Testing: read, write, and file copy performance;
System Crunch Testing: system multitasking performance measured by simultaneous runs of CPU, Memory and Video memory tests;
WindowsXP 2D Testing: presents and measures performance of the new WindowsXP GDI+ 2D features;
Video Encoding and Decoding Performance Testing: MS ASF (corresponds to MPEG4) encoding/decoding performance testing and DVD decoding performance testing;
DVD Playback Quality Testing: testing suite from Video2000 has been improved to reveal weaknesses in de-interlacing techniques;
Laptop Battery Endurance Testing: highly customisable battery endurance testing features offer advanced battery consumption profiles for different usage type;


Laisser un Commentaire! :: Envoyer à un ami!


Blog suivant >> Signaler un abus?Haut de page
Fond écran petites annonces jeux de fille gratuit