BlogHotel.orgAccueil | Créer un blog | Imprimer la page Imprimer | Blog hasard Au hasard | Chercher des blogs Rechercher | Entrer dans le chat du blog Chat | | Jeux Jeux | Adminitration et édition du Blog Manager

A Propos

We provide high quality laptop batteries and adapter with low price, Brand new replacement batteries for laptop, lowest price and full 1 year warranty!

Articles
Acer um09g41 Battery
Akku Lenovo Ideapad y460g

Menu
Accueil
Mon Profil
Galerie
Archives
RSS Feed
Me Contacter

Amis

Liens


Article 610 sur 2361
Précédent | Suivant
22/3/2017 - Accu HITACHI FDS 9DVA

Eerste generatie iPod Nano Naar aanleiding van de incidenten heeft het ministerie een onderzoek laten instellen naar de incidenten. Alle ontbrande accu's zaten in iPod Nano's met de typenummer MA004J/A, MA005J/A, MA099J/A en MA107J/A, die van september 2005 tot september 2006 werden verkocht. De accu is van de Chinese fabrikant Amperex Technology. Of de bewuste types ook buiten Japan verkocht zijn, is nog onbekend. Apple heeft tot nu toe geen commentaar gegeven op de kwestie.Het is niet ondenkbaar dat Apple de iPods terug zal moeten roepen vanwege een defect aan de batterijen. Telefoonfabrikant Nokia haalde tientallen miljoenen accu's terug nadat bleek dat ze oververhit konden raken. Toshiba overkwam hetzelfde met laptops en ook Apple zelf moest zich al eens voor een rechtbank verantwoorden voor een spontaan ontbrande accu.C|Net heeft enkele nieuwe details over Intels opvolger voor de Itanium 2, de Montecito, online geplaatst. Als eerste is er SpeedStep, een technologie bekend van laptops, die ervoor zal zorgen dat de processor zichzelf naar beneden klokt naargelang de belasting, om zodoende minder stroom te verbruiken. Als aanvulling zal de Foxton-technologie de processor net stimuleren wanneer er veel rekenwerk klaarligt. Deze technologieën moeten ervoor zorgen dat de Montecito-chip ongeveer twintig procent minder stroom zal verbruiken dan de huidige Itanium 2.

Intel Itanium 2De 400MHz FSB waarover de Itanium 2 beschikt zal ook opgewaardeerd worden naar 667MHz. Zoals bekend gaat het hier om een 128-bits bus, niet te vergelijken met de 64-bits FSB van de Pentium 4 dus. Naar verluidt zou de Montecito-cpu op 2GHz tikken, een halve GHz sneller dan de bestaande Itanium-chips en bovendien over multithreading-capaciteiten beschikken, wat een prestatiewinst van tien tot twintig procent kan betekenen.Ondanks het mooie weer van de afgelopen tijd en de woedende prijzenstrijd - waarvan het einde overigens nog niet in zicht is - tussen AMD en Intel zien chipfabrikanten het tweede kwartaal van 2007 wat betreft de vraag naar chips somber in.Dit pessimisme zou onder andere voortkomen uit tegenvallende resultaten van Windows Vista aangaande hardware-upgrades. De verwachting was dat met de komst van Vista veel consumenten gelijktijdig met het aanschaffen van het nieuwe besturingssysteem ook hun pc onder handen zouden nemen; dit blijkt na afloop van het eerste kwartaal echter tegen te vallen. Daarnaast is het tweede kwartaal van het jaar met de aankomende zomer altijd al een van de mindere kwartalen geweest.

Door hoge vraag uit China wordt er verwacht dat de verkopen - voornamelijk van laptops - het de komende week nog goed blijven doen, er wordt echter gevreesd dat de zomerdepressie voor het einde van de maand al zal toeslaan. Prijsverlagingen van zowel AMD als Intel zullen daar, ook gedurende de maanden mei en juni, waarschijnlijk niet veel aan kunnen veranderen. Vooralsnog is de verwachting dat pas in de tweede helft van dit jaar de vraag naar hardware weer op gang zal komen, waardoor de vraag voor het hele jaar ongeveer neer zal komen op een verdeling van 40 en 60 procent - of mogelijk zelfs 35 en 65 procent - voor respectievelijk de eerste en tweede helft van 2007.Een van de grootste nadelen van de huidige laptops is de beperkte gebruiksduur van de accu. Na een paar uur werken moet het apparaat weer aan het lichtnet gehangen worden. Het is dan ook niet meer dan logisch dat er door de fabrikanten gezocht wordt naar andere manieren om laptops en notebooks van stroom te voorzien. Een van de meest hoopgevende ontwikkelingen op dat gebied is de zogenaamde brandstofcel.

Het principe van een brandstofcel is eigenlijk heel simpel. In de anode wordt onder invloed van een catalysator de toegevoerde waterstof gesplitst in een elektron en een proton, die vervolgens via andere paden richting de kathode gaan. De omweg die de elektronen maken wordt vervolgens gebruikt om bijvoorbeeld een laptop van stroom te voorzien. Eenmaal in de kathode aangekomen worden de elektronen en protonen weer verenigd en vormen ze samen met zuurstof uit de lucht water. Deze chemische reactie is noodzakelijk om het waterstof te dwingen de gang door de anode te maken. Het idee van de brandstofcel is beslist niet nieuw en ondanks het eenvoudige principe bevatten de huidige brandstofcellen nog te veel problemen, waardoor commercieel gebruik nog niet mogelijk is. Volgens dit artikel hebben NEC en Sony deze problemen opgelost door gebruik te maken van nanotechnologie:

NEC heeft zijn ontwerp ontwikkeld in samenwerking met het Japanse Science and Technology Corporation en met het instituut voor onderzoek en vernieuwing. Het gebruik minuscule nanohoorntjes gemaakt van blaadjes van fullerene die tot microscopische kegeltjes zijn gerold. Daar zijn platina atomen in verwerkt om de elektrochemische reactie op te wekken die het methanol ontleedt. Zulke cellen zijn ongeveer 20 procent efficiënter dan bestaande brandstofcellen, zegt NEC, en kunnen tien keer meer kracht hebben per gewichtsratio dan lithium-ion, terwijl de kosten ongeveer gelijk blijven.
Dit betekent echter niet dat deze cellen op korte termijn in de winkel zullen liggen. Er wordt verwacht dat tussen 2003 en 2005 met de productie gestart kan worden. Kingjay bedankt voor de tip.

Packard Bell, onderdeel van Acer, heeft vijf nieuwe Easynote-notebooks aangekondigd. Met uiteenlopende modellen, allemaal voorzien van Packard Bells kenmerkende ronde touchpad, hoopt het bedrijf een breed publiek aan te spreken.De kleinste aangekondigde Easynote is een 12"-model met typenummer BG45-U-041. Deze heeft een gewicht van 1,6 kilo, is voorzien van een 1,86GHz T2390-dualcore-Pentium en een GMA X3100-igp van Intel, terwijl de harde schijf een capaciteit heeft van 160GB. Het 12"-scherm heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels en is voorzien van 3GB werkgeheugen. Het model is uitgerust met wifi, maar ondersteuning van de n-versie ontbreekt. Deze 12-incher krijgt een prijskaartje van 599 euro.De nieuwe 13,3"-Easynote met het typenummer RS65-U-001 heeft dezelfde resolutie als de nieuwe 12"-Easynote, maar is daarentegen voorzien van de snellere Core 2 Duo P8400-dualcore op 2,26GHz. Verder heeft deze laptop 4GB werkgeheugen en een harde schijf van 320GB. Het 13,3"-model is uitgerust met een ATI Mobility Radeon HD 3470-gpu die 256MB videogeheugen kan aanspreken, en biedt ondersteuning voor de n-versie van wifi. Door de snellere componenten komt het gewicht uit op 2,4kg en de adviesprijs bedraagt 999 euro.

De Easynote ML61-B-001 is gebaseerd op AMD's mobiele platform Puma. Deze laptop bevat een 2GHz Turion X2 RM70 en heeft als onderscheidende feature twee harde schijven van 320GB in raid 0-opstelling. De Mobility Radeon HD3470-gpu met 256MB videogeheugen voedt het 15,4"-scherm van 1280 bij 800 pixels, het werkgeheugen is 4GB groot en er is ondersteuning voor b-, g- en n-wifi. Dit model kost 799 euro.De nieuwe Easynote TN65-U-001 is voorzien van een Core 2 Duo P8400-dualcore op 2,26GHz en heeft een 15,6"-scherm met 1366 bij 768 beeldpunten. De resulterende beeldverhouding van 16:9 is handig voor het bekijken van films zonder zwarte balken in beeld. Ook dit model heeft 4GB werkgeheugen, b/g/n-wifi en een harde schijf van 320GB. Als extraatje is er ondersteuning voor bluetooth. De Mobility Radeon HD 3430-gpu is wel wat trager dan die van de andere aangekondigde Easynotes. De adviesprijs is vastgesteld op 899 euro.De Easynote ST85-U-001 kan dienen als vervanging van een desktop-pc vanwege zijn grote 17"-scherm met 1440 bij 900 pixels, een Core 2 Duo P8400 op 2,26GHz en de snellere Mobility Radeon HD 3650 met 512MB videogeheugen. Daarnaast wordt gigabit-ethernet ondersteund en is er een dvb-t-tuner ingebouwd. Om games goed uit de verf te laten komen is het audiogedeelte voorzien een subwoofer. Ook is er een aansluiting voor e-sata-apparatuur en ook dit model biedt ondersteuning voor b/g/n-wifi. Net als de andere modellen is de 17"-Easynote voorzien van 4GB ddr2-geheugen en een 320GB grote harde schijf. Dit model verwisselt voor 999 euro van eigenaar.

Alle nieuwe Easynotes zijn voorzien van Vista Premium SP1 en een volledige versie van Photoshop Elements wordt meegeleverd. Afgezien van de 12"-Easynote, die alleen beschikt over een vga-aansluiting voor een extern scherm, hebben alle modellen een dvi-i- en een hdmi-aansluiting. De 12"-versie ligt eind deze maand in de winkel, terwijl de 15,4"-, de 15,6"- en de 17"-Easynote vanaf de eerste week van augustus leverbaar zijn. Het 13,3"-model zal pas begin september verschijnen.Toshiba weigert voorlopig met een blu-ray-speler te komen en introduceert een dvd-speler die dvd's dankzij een upscaling-techniek nieuw leven in zou kunnen blazen.De XD-E500 is voorzien van Toshiba's xde-technologie. Hiermee kan de beeldkwaliteit van dvd's volgens de Japanse fabrikant verbeterd worden voor weergave op een hdtv. Dit zou een prijs van 150 dollar rechtvaardigen: bijna twee keer zo veel als een gemiddelde speler die de beeldkwaliteit van dvd's kan opschroeven. Volgens Associated Press was bij een demonstratie van de XD-E500 met een dvd-speler van 70 dollar een 'subtiel maar merkbaar' verschil te zien.

De speler kan beeld van 480i/p naar 1080p schalen en gebruikers hebben de mogelijkheid om drie standaardinstellingen toe te passen om de beeldweergave aan te passen: scherpte, contrast en kleur. Verder kan de speler onder andere divx, jpeg, mp3 en wma weergeven en wordt hdmi-cec ondersteund, dat ervoor zorgt dat hdmi-apparaten met een enkele afstandbediening bestuurd kunnen worden.Met de introductie van de spelers laat Toshiba opnieuw zien dat het niet voor blu-ray gaat na de nederlaag van hd-dvd, maar zich voorlopig blijft richten op dvd. Eerder liet de fabrikant al televisies en laptops zien die waren uitgerust met een speciale 'upconversion'-chip die is gebaseerd op de Cell-cpu van de Playstation 3: de Quad Core HD of Spurs Engine. Voor zover bekend bevat de nieuwe dvd-speler niet deze upscaling-chip. "Consumenten hebben het dvd-formaat omarmd en geïnvesteerd in grote collecties van hun favoriete films. Terwijl de markt richting high definition beweegt laat xde hen de tienduizenden dvd-titels op een nieuwe manier ervaren", aldus Louis Masses die de afdeling Product Planning leidt bij Toshiba.

Acer heeft het afgelopen kwartaal meer laptops in Europa verkocht dan concurrent HP. Het Aziatische bedrijf liet namelijk 498.956 notebooks naar Europa versturen, terwijl het Amerikaanse bedrijf tot 457.903 stuks kwam. Hierdoor heeft Acer een marktaandeel van 16,7 procent tegen 15,3 procent voor HP voor het tweede kwartaal van 2004. Dit betekent dat Acer ten opzichte van vorig jaar een groei in het marktaandeel heeft gerealiseerd van ruim 67 procent. HP echter heeft te kampen een daling van bijna 10 procent marktaandeel, terwijl de andere leveranciers, zoals Dell, Toshiba en Fujitsu Siemens hun marktaandelen zagen groeien. Dat komt overeen met de totale verkopen, aangezien deze met ruim 25 procent zijn gestegen in een jaar tijd.

Uit een door Ernst & Young gepubliceerd onderzoek blijkt dat een groot aantal it'ers zich met werk bezighoudt tijdens de vakantie. Het onderzoek werd gehouden onder ruim zeshonderd it-professionals in de categorieën productie/handel, handel/distributie, overheid/non- profit en dienstverlening. De helft van de ondervraagden is tijdens de vakantie bereikbaar voor het werk; bij een kwart wordt dit ook daadwerkelijk door de baas gevraagd. Het grootste gedeelte van deze mensen is beschikbaar per mobiele telefoon (89 procent), maar ook het persoonlijke e-mailadres wordt vaak achtergelaten (52 procent). Van alle ondervraagden heeft 16 procent de laptop mee naar de vakantiebestemming. Voor maar liefst een kwart van alle ondervraagden levert het buiten werktijden beschikbaar moeten zijn stress op.Er is meer bekend over Dells plannen voor een muziekdienst en bijbehorende hardware. Niet een maar twee mediaspelers staan in de planning en deze zullen begin volgend jaar geïntroduceerd worden, zo meldt Businessweek.


Laisser un Commentaire! :: Envoyer à un ami!


Blog suivant >> Signaler un abus?Haut de page