BlogHotel.orgAccueil | Créer un blog | Imprimer la page Imprimer | Blog hasard Au hasard | Chercher des blogs Rechercher | Entrer dans le chat du blog Chat | | Jeux Jeux | Adminitration et édition du Blog Manager

A Propos

We provide high quality laptop batteries and adapter with low price, Brand new replacement batteries for laptop, lowest price and full 1 year warranty!

Articles
Acer um09g41 Battery
Akku Lenovo Ideapad y460g

Menu
Accueil
Mon Profil
Galerie
Archives
RSS Feed
Me Contacter

Amis

Liens


Article 542 sur 2361
Précédent | Suivant
31/3/2017 - Accu Dell 312-0928

Slackware LinuxEncryptiemogelijkheden worden geleverd door OpenSSL, OpenSSH en GnuPG. De webserver Apache mag vanzelfsprekend niet ontbreken en in Slackware 11.0 werd voor versie 1.3.37 van deze populaire opensourcewebserver gekozen. Ook aan laptops werd gedacht met ondersteuning voor PCMCIA, CardBus en APM met hotplugmogelijkheden. Om over het internet te surfen, worden zowel Konqueror 3.5.4, SeaMonkey 1.0.5 als Firefox 1.5.0.7 meegeleverd. Downloadgegevens zijn zoals gewoonlijk in de meuktracker te vinden.Lucid toonde tijdens de CES zijn techniek om de gpu van Sandy Bridge-processors met losse gpu's te laten samenwerken. Lucid is het bedrijf achter de Hydra-chips, die het gelijktijdige gebruik van AMD- en Nvidia-videokaarten mogelijk maken.De Lucid Hydralogix-techniek werd aan moederbordfabrikanten in licentie gegeven; zij konden vervolgens een chip op het moederbord aanbrengen, die de communicatie tussen AMD- en Nvidia-videokaarten voor zijn rekening nam. Gebruikers konden zo kaarten van beide fabrikanten tegelijk gebruiken, in plaats van sli- of crossfire-opstellingen te bouwen. De nieuwste techniek van Lucid is echter geen hardwarematig product, maar een softwarematige tweak die door het bedrijf Virtu wordt genoemd en die eind 2010 werd geïntroduceerd. Het bedrijf demonstreerde de technologie tijdens de CES in Las Vegas met een Sandy Bridge-systeem.

De Lucid-software moet het mogelijk maken de in de processor geïntegreerde gpu tegelijk met een losse videokaart te gebruiken. De techniek werkt niet alleen met Sandy Bridge-processors van Intel, maar ook met de apu's van AMD, die eveneens over een geïntegreerde gpu beschikken. Die functionaliteit is in laptops met Sandy Bridge-processors en apu's wel beschikbaar; het systeem kan naadloos tussen de 'cpu-gpu' en een losse videokaart schakelen, middels een Optimus-achtige techniek. Voor desktops is deze functionaliteit echter niet standaard beschikbaar, hoewel Intel al eerder aangaf dat er geen technische beperkingen zijn ingebouwd.Lucid heeft van die mogelijkheid gebruikgemaakt en heeft software ontwikkeld die schakelen tussen de gpu van desktop-Sandy Bridge-processors of apu's en een losse videokaart mogelijk maakt. De Lucid-software zou het mogelijk maken om beide gpu's gelijktijdig te gebruiken. Zo zou de apu of Sandy Bridge-gpu kunnen worden gebruikt om een video te transcoderen, terwijl de losse videokaart kan worden ingezet om een 3d-spel te spelen.

Tijdens de demonstratie werd de Heaven-benchmark op de losse videokaart op het rechterscherm gedraaid, terwijl op het linkerscherm, aangestuurd door de Sandy Bridge-gpu, een film in hd-kwaliteit werd afgespeeld. De techniek zou zijn bedoeld voor de high-end desktopmarkt, waar gebruikers energie kunnen besparen wanneer de losse videokaart niet nodig is en de geïntegreerde gpu voldoet.Wanneer de losse videokaart niet wordt gebruikt, wil Lucid het pci-express-slot volledig kunnen uitschakelen. Het energieverbruik moet dan tot nul dalen, terwijl de kaart vlot moet kunnen worden ingeschakeld wanneer een applicatie daarom vraagt.Alleen de outputs van het moederbord zouden op systemen met de Lucid-software worden gebruikt, ongeacht de gpu die actief is. Dat maakt het gebruik van multimonitor-set-ups wel iets lastiger, hoewel voor Sandy Bridge vrijwel alle H67-moederborden over zowel dvi- als hdmi- en displayportuitgangen beschikken. Het gebruik van de techniek is uiteraard afhankelijk van moederbordfabrikanten, die Lucids techniek moeten adopteren.

Vanaf vandaag is Vodafone gestart met het aanbieden van mobiel internet via HSDPA-technologie. Met High-Speed Downlink Packet Access zijn snelheden tot 1,8Mb per seconde beschikbaar, terwijl UMTS beperkt is tot 384Kb per seconde. Vodafone is hiermee de tweede Nederlandse provider die deze mobiele breedbandtechnologie aan zijn klanten aanbiedt, nadat eerder dit jaar T-Mobile de spits afbeet. Vooralsnog zijn Vodafone-klanten die van HSDPA gebruik willen maken beperkt tot de Randstad en een aantal andere locaties rond grote steden. Concurrent KPN is druk bezig om dit jaar nog HSDPA-internet aan te bieden.Vodafone 710De HSDPA-technologie is vooral bedoeld voor zakelijke gebruikers die met een laptop mobiel willen internetten, maar zal op termijn waarschijnlijk ook in gsm's gaan opduiken. Vodafone gaat overigens ook mobieltjes onder zijn eigen merknaam verkopen. De Vodafone 710 zal 100 euro kosten en biedt de gebruiker mp3-afspeelfuncties, de mogelijkheid foto's te nemen met de 1,3-megapixelcamera en beschikt over Bluetooth en de mogelijkheid tot het plaatsen van extra geheugen. De Vodafone 710 wordt door een niet nader gespecificeerde 'Original Design Manufacturer' gebouwd en ondersteunt UMTS-toegang voor mobiel internetten.

Bij Notebookreview is een test verschenen van een doe-het-zelf-ssd bestaande uit een 4GB grote Compactflash-kaart en een CF-naar-sata-adapter. De zelfbouw-flashdisk blijkt sneller dan de 64GB-ssd van Sony's Vaio TZ-laptop.Notebookreview gebruikte bij de test een Addonics-adapter van zestig dollar, die in de 2,5" sata-sleuf van notebooks gestoken kan worden. De adapter werd gevuld met een 4GB CF-kaart van Transcend, die een leessnelheid van 40MBps heeft en eveneens zestig dollar kost. De resulterende ssd heeft geen drivers nodig, ondersteunt udma-4 en kan gebruikt worden om bijvoorbeeld het besturingssysteem op te laten starten.De prestaties van de doe-het-zelf-ssd werden vergeleken met die van de 4200rpm-harddisk uit Apples Macbook Air, een 2,5"-schijf die op 7200 rpm draait, de ssd uit Sony's Vaio TZ en een high-end ssd van Memoright. De leessnelheid van de zelfbouw-flashdisk lag hoger dan die van de harde schijf van de Macbook Air en de 1,8"-ssd van de Vaio, maar lager dan die van de 7200 rpm-schijf en de high-end-ssd. De op Compactflash gebaseerde ssd kreeg ook een hogere score toebedeeld dan de Macbook-schijf en de Vaio-flasdisk bij het benchen met Disk Mark en Pass Mark.

Doe-het-zelven loont, luidt dan ook de conclusie van de tester. Wel wijst hij erop dat het energieverbruik van zijn oplossing niet zo laag was als werd gehoopt: de dhz-ssd slurpte in idle-stand 15,3 watt en dat is evenveel als wat de 7200rpm-schijf verbruikt.Apple heeft uitstekende kwartaalcijfers gepresenteerd. Afgezien van de lucratieve eindejaarsperiode haalde het bedrijf nog nooit betere cijfers: de iPod-verkopen daalden, maar de Macs verkochten goed en de iPhones zijn niet aan te slepen.De omzet van Apple kwam in het op 27 juni afgesloten derde kwartaal van zijn boekjaar uit op 8,34 miljard dollar. Dat is 12 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen de omzet 7,46 miljard dollar bedroeg. De nettowinst steeg met bijna 15 procent van 1,07 miljard naar 1,23 miljard dollar.De fabrikant uit Cupertino wist in de afgelopen drie maanden 2,6 miljoen Mac-systemen te verkopen en dat was 4 procent meer dan in hetzelfde kwartaal van 2008. Vooral de MacBooks en MacBook Pro's waren verantwoordelijk voor de toename: de laptop-verkopen stegen met 13 procent. Volgens Apple kwamen de verkopen van de MacBook-systemen in een stroomversnelling terecht na de aankondiging van prijsverlagingen voor de nieuwe modellen, begin juni.

Minder goed gaat het met de verkoop van iPods: die liep terug van 11 miljoen vorig jaar naar 10,2 miljoen stuks. Volgens Apple is dit echter volgens verwachting: "We verwachten dat de verkoop van onze traditionele muziekspelers verder zal teruglopen omdat we onszelf kannibaliseren met de iPhone en de iPod Touch", zei Apple-coo Tim Cook in een toelichting op de kwartaalcijfers.Volgens Cook heeft Apple de iPod Touch uitgebracht als alternatief voor de in populariteit dalende traditionele iPods en deze strategie lijkt geslaagd: de verkoop van de touchscreen-speler steeg met 130 procent. Vooral de iPhone zal echter bijgedragen hebben aan dalende iPod-verkopen. Apple meldt dat het afgelopen kwartaal 5,2 miljoen iPhone-toestellen heeft verkocht. De iPhone 3GS werd begin juni geïntroduceerd en heeft dus een maand aan de cijfers bijgedragen. De iPhone 3G werd vorig jaar op 11 juli, aan het begin van het nieuwe kwartaal, op de markt gebracht. In dat kwartaal wist Apple 6,9 miljoen iPhones te verkopen.

Computable meldt dat algen dé groene energiebron kunnen worden voor laptops, mobiele telefoons, digitale camera's en misschien ook wel auto's en bussen. Duitse onderzoekers hebben namelijk het gen gevonden dat verantwoordelijk is voor de aanmaak van waterstof. Onder invloed van fotosynthese, waarbij licht wordt omgezet in energie, wordt door de algencellen een overschot aan energie gemaakt. Dit overschot raakt de cel kwijt door waterstof te vormen. Als de algen genetisch gemanipuleerd worden is er zelfs driemaal zoveel energie op te wekken. Waterstof wordt gezien als de brandstof van de toekomst. In een brandstofcel reageert waterstof met zuurstof, waarbij energie en water vrijkomen. Dit water is bijvoorbeeld door middel van elektrolyse weer om te zetten in zuurstof en waterstof :AlgenDe brandstofcel was aanvankelijk een groot log ding, maar is inmiddels zo klein en handzaam geworden dat hij ook in kleine apparaten past, zoals een laptop. Met de doorbraak naar een goedkope en (fossiele) energiearme productie van waterstof staat volgens Happe weinig de doorbraak naar massaal gebruik nog in de weg.
Lenovo heeft besloten zijn op Linux gebaseerde Skylight OS voor de IdeaPad U1 Hybrid en de Skylight te verruilen voor Googles Android. Een gevolg van het gewijzigde besturingssyteem is dat beide apparaten later op de markt komen.

De Chinese computerfabrikant ontwikkelde in het afgelopen anderhalf jaar Skylight OS voor de op ARM-gebaseerde Skylight-smartbook en de IdeaPad U1 Hybrid-multitouch-tablet. Skylight OS is Lenovo's eigen besturingssysteem op basis van Linux. Lenovo heeft echter besloten om Skylight te verruilen voor Googles Android-besturingssysteem. De firma zegt dit te hebben gedaan na input van gebruikers en vanwege de actuele situatie op de markt. Bovendien heeft Lenovo in China met de Ophone zijn eerste Android-smartphone uitgebracht en dus ervaring opgedaan met het opensource-OS van Google.Door de bijgestelde plannen worden de Skylight en IdeaPad U1 Hybrid later op de markt gebracht, zo laat Lenovo aan Engadget weten. De firma zegt uit te gaan van een marktintroductie in het vierde kwartaal. Bovendien zou het op de CES getoonde ontwerp van de Skylight worden aangepast en wordt de IdeaPad U1 Hybrid omschreven als een 'concept'. Het is dus onduidelijk of en hoe Lenovo de twee modellen uiteindelijk op de markt zal brengen.

Een team van Britse ingenieurs heeft oprolbaar plaatmateriaal van metaal ontwikkeld, dat onder andere als basis kan dienen voor flexibele beeldschermen, meldt de BBC. De platen zijn gemaakt van koperlegeringen en laten zich in voorgeprogrammeerde vormen buigen en vouwen zonder dat er scharnieren of andere mechanische onderdelen aan te pas komen. De vormverandering wordt mogelijk door een 'bobbeltjesstructuur' die in het plaatmateriaal is aangebracht. De combinatie van deze structuur en de optredende inwendige materiaalspanningen bij het buigen maakt dat de plaat als vanzelf in een bepaalde vorm wil springen, maar ook weer terug in zijn oorspronkelijke vlakke toestand kan keren, in plaats van vervormd te blijven of te breken.


Laisser un Commentaire! :: Envoyer à un ami!


Blog suivant >> Signaler un abus?Haut de page