BlogHotel.orgAccueil | Créer un blog | Imprimer la page Imprimer | Blog hasard Au hasard | Chercher des blogs Rechercher | Entrer dans le chat du blog Chat | | Jeux Jeux | Adminitration et édition du Blog Manager

A Propos

We provide high quality laptop batteries and adapter with low price, Brand new replacement batteries for laptop, lowest price and full 1 year warranty!

Articles
Acer um09g41 Battery
Akku Lenovo Ideapad y460g

Menu
Accueil
Mon Profil
Galerie
Archives
RSS Feed
Me Contacter

Amis

Liens


Article 501 sur 2361
Précédent | Suivant
5/4/2017 - Accu ACER Aspire One HAPPY

Iomega laat vandaag weten dat ze met een nieuwe versie van de Zip 250MB USB drive komt. Deze drive heeft maar één kabel nodig, een USB kabel, waar zowel de data als de stroom door gaat. Dat is dus weer een kabel minder. Verder is deze drive hot swappable en kan je hem dus lekker aansluiten als je computer aanstaat. Voor laptops die geen USB poort hebben kan via Iomega ook een PCMCIA adapter besteld worden. De drive ondersteunt net als de andere 250MB Zipdrives zowel 250MB als 100MB zip disks, dus mocht je upgraden dan kan je je oude schijfjes gewoon houden. Voorlopig is de drive alleen beschikbaar in Amerika en daar moet je er 179,95 dollar voor neertellen. Wel krijg je er dan een 250MB zip disk bij:The Zip® 250MB USB Powered Drive is available in the United States at retail stores and through IomegaDirect.com for a suggested retail price of $179.95. The Zip 250MB USB Powered Drive will be available in Europe, Asia Pacific, and Latin America by the end of the first quarter in 2001. IDG.net schrijft dat de geheugenbouwers Infineon en Toshiba een samenwerkings- verband zijn aangegaan om FeRAM te ontwikkelen. FeRAM moet veel minder energie gaan verbruiken als het DRAM en SRAM van tegenwoordeg en daarnaast zal er geen data verloren gaan als de spanning verloren gaat. Infineon en Toshiba zullen elk 50% van de kosten betalen en als alles goed gaat komen de eerste 32Mb chips eind 2002 op de markt:

"These FeRAMs use very little power. Also there's specific techniques so you can make them very small. That's why they are very attractive for mobile applications," he said. He added that the companies expect a commercial application, a 32Mb chip for use in mobile phones, to be available by late 2002. Depending on market conditions, they plan future collaboration on 64Mb and even 128Mb devices. [...] The announcement comes just days after Infineon and IBM released details of a joint project to develop MRAM (magnetic RAM) technology, which stores information using magnetic rather than electric charges. Like FeRAM, MRAM can store information when switched off, said Dittert. But at the current stage of development, FeRAM is faster, while MRAM can store more data, making the latter technology more suited for laptop computers, he said. MRAM is also further from the market, with commercial launch projected by 2004. Tom's Hardware Guide komt met een review van vier verschillende Pentium 4-M processors. De redenering achter deze review is dat voorlopig en zeker het komende halfjaar de Pentium 4-M de belangrijkste keus voor de consument zal zijn voor de grotere laptops. Ook al zal op twaalf maart de Centrino-productlijn worden geïntroduceerd, deze zal voorlopig de Pentium 4-M nog niet kunnen overtreffen al is dat in de toekomst wel de bedoeling. De vier mobiele processors die aan bod komen zijn de 1400, 1700, 1800 en 2200MHz-processors.

In een tabelletje heeft Ome Tom netjes aangegeven wat de verschillen zijn tussen mobiele en de standaardprocessor. Wat opvalt zijn de verschillen in core voltage, het maximale stroomverbruik en de maximale werktemperatuur. De eerste twee zijn uiteraard lager bij de Pentium 4-M, maar de maximale werktemperatuur ligt op honderd graden Celsius bij de mobiele versie terwijl de desktopversie op maximaal zeventig graden nog zijn werk doet. De reden hiervoor is, dat hoe groter het verschil wordt tussen maximaal toegstaande stabiele werktemperatuur en de temperatuur rond de ventilator, des te sneller wordt hitte afgevoerd. Hierdoor is er uiteindelijk een minder krachtige ventilator benodigd. Naast deze verschillen is er natuurlijk ook onderscheid in de verschillende verbruikstanden die in de Pentium 4-M zijn geplaatst om zo zuiniger met energie om te kunnen gaan. Verder zal deze processor ook nauwelijks op maximaal verbruik draaien bij toepassing van standaard applicaties zoals tekstverwerkers, spreadsheets en andere administratieve programma's, de processor werkt dan op Average Power zoals Intel het verwoord. Bij het encoderen van muziek- en/of filmbestanden zal het gebruik in regio van Active Power komen te liggen - ongeveer drievierde van de maximale stroomafname en dan gaat het fannetje van de processor ook aan om voor verkoeling te zorgen. Naast deze twee modes heeft Intel een technologie bedacht, waarmee de processor snel wisselt tussen de standen Average Power en Active Power, het zogenaamde Quickstart. Hierbij wordt de processor in principe continue stilgelegd en weer aangezet wanneer er processoractiviteit benodigd is. De snelheid waarmee dit gebeurd word gemeten in nanoseconden en het zal geen verwondering opwekken dat hiermee het stroomverbruik ook afneemt.

Dit zijn echter niet de belangrijkste energiebesparende maatregelen die Intel heeft genomen om zijn mobiele processors langer met de energievoorraad van de accu's te laten werken. De meest besparende technologie is Enhanced Speedstep, waarmee de processor op verschillende snelheden en core voltages kan werken. Zo zal de processor bij batterijstand op 1,2V werken en aangesloten op netstroom zal de core voltage 1,3V bedragen. Ook zijn er een aantal slaapstanden waarvan gebruik kan worden gemaakt. Zo is er naast Deep Sleep voor minimaal gebruik stroomverbruik ook nog de Deep Sleeper mode, waarbij de processorcore op één Volt werkt en uiteraard een minimale prestatie levert aan processorsnelheid. De omschakeling tussen de twee standen neemt enkele honderden microseconden in beslag.Een minder bekende vorm van energiebesparing heeft van Intel de naam IMVP oftewel Intel Mobile Voltage Positioning meekregen. Deze techniek bespaart energie door tijdens het oplopen van de processorload het geleverde VCC-voltage te verlagen met een tiende van 1,3V naar 1,2V. Hierdoor blijft het stroomverbruik relatief gelijk bij een oplopende processorload.

De voorgaande technologieën zijn op allemaal terug te vinden in de desktop Pentium 4, maar zijn of niet geactiveerd dan wel getest. Daarnaast is het BIOS van een desktopcomputer niet toegespitst op de energiebesparende processorstanden. Op het gebied van productie is er dus geen verschil tussen beide processors. De kostenverschillen worden gemaakt tijdens de ontwikkeling van de energiebesparende maatregelen en de validaties en testen van de geïntegreerde technologieën na het productieproces. Als consument zal je toch zelf moeten bepalen of het prijsverschil hiermee te rechtvaardigen is.De vier mobiele processors worden getest in een all-in-one L3C notebook van Asus. Deze notebook wordt als ideaal voor deze test beschouwd omdat het behept is met de laatste technologieën en het verwisselen van de processors weinig problemen oplevert. Er wordt gebruik gemaakt van negen benchmarks welke allemaal onder WindowsXP draaien. Daarnaast wordt er op drie verschillende manieren naar de levensduur van de batterijen gekeken en is als extraatje gekeken of een laptop geschikt is voor een mobiele LAN-party.

In de SiSoftware Sandra 2003 testen zijn er niet veel opvallende zaken te melden, hoe hoger de klokfrequentie van de processor des te beter de prestaties. Alleen tijdens de geheugenbandbreedtetest valt op dat de laagst geklokte Pentium 4-M van 1,4GHz het beste presteert, maar dat is een bekende fout van de benchmark. Er blijkt wel uit deze test dat de i845MP-chipset zeer geoptimaliseerd is en bijna het theoretische maximum van 2100Mbyte/s benadert. De overige benchmarks leveren ook geen bijzonderheden op, al blijkt wel dat de snellere processors alleen versnellen bij lagere resoluties en bij hogere resoluties niets aan de beperkte grafische bus heeft. Dat wordt ook aangetoond in de Quake III Arena testen en Sysmark 2002 laat zien dat een hogere kloksnelheid procentueel minder bijdraagt dan mag worden verwacht van de processor. Zo is het verschil tussen de snelste (2,2GHZ) en langzaamste (1,4GHz) processor voor internetapplicaties circa veertig procent en voor kantoorapplicaties ruim vierentwintig procent. In vergelijking met het procentuele verschil in kloksnelheid van 57 procent is dat niet meer dan redelijk te noemen. Bij de test van de levensduur van de accu zien we dat deze nagenoeg gelijk liggen voor alle processors op het gebied van presentatie en afspelen van DVD's. Alleen bij het gamen worden de zwaardere processors meer belast, wat uiteindelijk uitmondt in kortere gebruikstijden van de accu van ongeveer twintig minuten. Dus mobiel lannen zit er voorlopig niet in, behalve als je tevreden bent met ongeveer zeventig minuten speeltijd.

Dit alles leidt samen tot de conclusie dat de snelste processor niet altijd de beste keuze is voor een laptop. De keuze voor de processor zal moeten worden gemaakt aan de hand van welke applicaties op de laptop zullen gaan draaien. Voor kantoorgebruik en af en toe een DVD'tje bekijken zal een 1GHz-processor meer dan voldoende zijn. Voor gamen en processorintensieve applicaties zijn snelle processors en grote geheugens een must. Daarnaast speelt de keuze van de videokaart ook een grote rol, doordat de geïntegreerde videokaarten over het algemeen zeer slecht zijn in 3D-applicaties. Gelukkig komt daar steeds meer verbetering in met de introductie van de ATi Mobility Radeon 9000.Zowel S3 als XGI hebben op de CeBIT een aantal nieuwe PCI Express videokaarten laten zien. S3 liet drie verschillende GammaChrome S18-kaarten zien in de smaken Pro, Nitro en Ultra. Ook liet het de GammaChrome XM18 zien, een grafische module voor notebooks in MXM-II-formaat. XGI liet de Volari 8300 zien die gebruik maakt van de XG47 GPU.

De GammaChrome S18 Pro is de langzaamste van de drie. De core loopt op 400MHz en het geheugen wordt op 800MHz aangesproken. De Nitro loop op respectievelijk 450MHz en 800MHz en de Ultra is de snelste met 500MHz en 900MHz. Uit benchmarks van S3 blijkt dat de laatste in 3DMark05 korte metten maakt met de ATi Radeon X600 XT. De GammaChrome S18 is uitgerust met hardwarematige ondersteuning voor HDTV: Hi-Def genaamd. Daarnaast heeft de GPU versie 2.0 meegekregen van de Chromotion-motor die het afspelen van MPEG2, MPEG4, DivX en andere videoformaten moet versnellen. Ondersteuning voor Shader Model 3.0 heeft de nieuwe GPU helaas niet, deze is beperkt tot versie 2.0+. De GammaChrome XM18 maakt gebruikt van dezelfde GPU als de S18-serie in een MXM-II-jasje.

In tegenstelling tot eerdere berichten ondersteunt de Volari 8300 met XG45 GPU geen 3.0 Shaders. Tot nu toe werd dit namelijk aangenomen, daar de XG45 een afgeslankte versie van de XG47 is. De 8300 moet de onderkant van de markt bedienen en kan net als de GeForce 6200 TurboCache en ATi Radeon X300 SE met HyperMemory gebruik maken van het systeemgeheugen om mee te werken. De grafische processor op de kaart loopt op een snelheid van 350MHz en kan 64MB of 128MB geheugen aanspreken via een 64-bits-interface op 350MHz. Er komt ook een MXM-I-versie van de Volari 8300 voor gebruik in laptops.Samsung zegt hard aan een fix voor zijn 840 EVO-ssd's te werken en de firmware 15 oktober beschikbaar te stellen op zijn site. De ssd's kampen met sterk teruglopende leesprestaties bij data van meer dan dertig dagen oud.Het probleem werd afgelopen maanden op meerdere sites door gebruikers aangekaart, onder andere op Overclock.net. Bij het uitlezen van oude blokken data, van meer dan een maand oud, daalt de leessnelheid van 840 EVO-ssd's tot 50 à 60 MB/s, terwijl recent weggeschreven blokken wel netjes op 450MB/s of hoger gelezen worden. Veel gebruikers wisten het probleem met behulp van bijvoorbeeld het programma HDTach v3 aan te tonen. Ssd's uit Samsungs 840 Pro-serie kampen niet met het probleem.

  1. http://support.viralsmods.com/blog/main/2190338/
  2. http://www.mywedding.com/retrouve3/blog.html
  3. http://davydenko.jugem.jp/

Laisser un Commentaire! :: Envoyer à un ami!


Blog suivant >> Signaler un abus?Haut de page