BlogHotel.orgAccueil | Créer un blog | Imprimer la page Imprimer | Blog hasard Au hasard | Chercher des blogs Rechercher | Entrer dans le chat du blog Chat | | Jeux Jeux | Adminitration et édition du Blog Manager

A Propos

We provide high quality laptop batteries and adapter with low price, Brand new replacement batteries for laptop, lowest price and full 1 year warranty!

Articles
Acer um09g41 Battery
Akku Lenovo Ideapad y460g

Menu
Accueil
Mon Profil
Galerie
Archives
RSS Feed
Me Contacter

Amis

Liens


Article 449 sur 2361
Précédent | Suivant
11/4/2017 - Accu Toshiba Portege M601

Pentium III / Celeron gestapeldIn 1978, a “hand-held” was a transistor radio, computers were gigantic mainframe, immobile machines, and the Internet was a project by a handful of research scientists. Twenty-five years later, Intel Corporation is marking its 25th year of delivering silicon products based on Intel architecture, and data from industry analyst firm Mercury Research indicates that the company has now shipped more than 1 billion x86 CPUs since that time. De niet nader genoemde leerling op een Amerikaanse middelbare school gaf medeleerlingen ook demonstraties van een Linux-distributie van het Helios Project op zijn laptop, toen de lerares de schijfjes in beslag nam. Voor de docente was de zaak daar echter nog niet mee afgedaan. Ze schreef een e-mail naar Ken Starks, projectleider van het Helios Project. In de mail schrijft de docente: "Ik weet niet zeker of wat u doet legaal is. Software is nooit gratis en het verspreiden van dat idee is schadelijk. Kinderen hebben aansturing en discipline van volwassenen nodig. Als ik tijd heb ga ik dit uitzoeken. Als blijkt dat u iets illegaals doet, dan zal ik u, voor zover de wet dat toelaat, aanklagen."

De docente, van wie alleen haar voornaam Karen openbaar is gemaakt, laat verder weten dat ze Linux heeft uitgeprobeerd en dat de 'claims' vanuit de Linux-gemeenschap overdreven en leugenachtig zouden zijn. Ze spreekt haar waardering ervoor uit dat Helios Project probeert om pc's voor minder bedeelden toegankelijk te maken, maar het installeren van Linux op schoolcomputers zou de ontwikkeling van haar leerlingen schaden: "We leven in een wereld waar Windows op vrijwel elke computer draait en met het opvoeren van een circus voor een OS helpt u de kinderen niet. Ik weet zeker dat wanneer u contact opneemt met Microsoft, zij meer dan bereid zullen zijn om u te voorzien van oude Windows-versies. Daarmee zouden de pc's die u levert daadwerkelijk van pas komen voor de eindgebruikers."

Ken Starks geeft een scherp antwoord op de beweringen van de docente op zijn weblog. Om te beginnen stelt hij dat het schrijven van de docente aantoont dat de Linux-gemeenschap nog lang strijd tegen vastgeroeste vooroordelen zal moeten voeren. Hij geeft Karen het advies om eens goed in het onderwerp te duiken, om zo te ontdekken dat Linux-besturingssystemen geheel legaal zijn. Dat de docente stelt dat Microsoft de enige oplossing zou zijn, noemt Starks 'grappig, maar triest tegelijk'. Karen zou Microsoft-producten mede aanraden omdat haar vakbond grote sommen geld van het in Redmond gevestigde bedrijf zou ontvangen. Volgens Starks zou het geld dat scholen aan licenties voor software van Microsoft uitgeven, beter aan nuttiger zaken kunnen worden besteed. Ten slotte roept Starks de lerares op om de cd'tjes met de Linux-distributie aan de leerling terug te geven, en nodigt hij haar uit voor een nader gesprek.

Update, 16:10: Inmiddels heeft Stark via Twitter laten weten dat hij de lerares heeft gesproken en dat zij haar excuses heeft aangeboden, nadat Stark een toelichting op het Linux OS heeft gegeven. Ze ziet af van juridische stappen wegens het in de openbaarheid brengen van het verhaal, iets wat haar eerder zou zijn aangeraden. Verder zal Stark bij de docente langsgaan om Linux op haar pc te installeren.Bronnen hebben X-bit Labs gemeld dat Intel Pentium M-processors wil gaan inzetten in het serversegment. Dit is opvallend omdat de Pentium M, codenaam Banias, eerder gepositioneerd werd als processor voor laptops. Het ontwerp van deze processor bleek echter succesvol: de CPU's combineren een goede performance met een lage warmte-opbrengst. Dat zijn ook kwaliteiten die goed bruikbaar zijn voor bepaalde serveroplossingen. Daar komt nog bij dat de Pentium M een relatief grote Level2 cache heeft, namelijk 1MB, en dat de opvolger, genaamd Dothan, zelfs een 2MB cache heeft.

Intel Pentium MDe eerste servers waarin de CPU zal verschijnen zullen lichte servers zijn, de high-end markt zal op dit moment geen gebruik kunnen maken van de Pentium M. Volgens de bronnen van X-bit Labs zullen de servers volgende maand al gepresenteerd worden. Er zullen dan een Pentium M 1.1GHz, en een Pentium M 1.3GHz geïntroduceerd worden. Deze zullen gebouwd worden in microFCPGA- en microFCPGA2-verpakkingen. De bus van een de Pentium M is compatible met de bus van de Pentium 4 en de Xeon. De Pentium M-servers zullen dan ook gebaseerd zijn op de Intel E7501-chipset. Over de toekomst van de Pentium M schrijft men het volgende:

Intel Centrino (klein)Further Intel's plans regarding Pentium M are quite unclear. However, Intel is studying very carefully the possible use of the upcoming Pentium M on Dothan core with up to 1.8GHz frequency in the servers of this type. Bij BusinessWeek lezen we dat Intel erover denkt om een heel nieuw merk te introduceren, speciaal voor processors in draagbare apparaten. Tot nu toe werd de naam XScale al wel gebruikt, maar dan voornamelijk in de context van marketing richting fabrikanten. Al een tijd geleden echter werd de naam "Iomir" bij het United States Patent and Trademark Office aangemeld, en geruchten gaan dat Intel van plan is om deze naam te gaan gebruiken voor de mobiele chips. Op dit moment staat Motorola nog op nummer 1 in deze branche, maar Intel nadert snel. Een goede zet op het gebied van naamgeving kan in een dergelijke situatie doorslaggevend zijn, maar nog niets is zeker:

Intel logo (klein, HQ)Sources familiar with the company's plans said Intel has conducted some preliminary consumer tests to evaluate the plan, but emphasized that no firm conclusions have yet been drawn and that the company may ultimately decide against it. "This is something companies like Intel look into to manage its overall brand strategy. It's still very much up in the air," said one source. The company has been extremely successful in branding its processors and is hoping that lightning will strike again with its Centrino brand for laptops, which it is backing with a $300 million marketing campaign. Cowon is van plan om een draagbare mediaspeler uit te brengen die wordt aangedreven door een Atom-cpu. Dit blijkt uit een certificatiepagina op de site van de Bluetooth-organisatie. De mid heeft de typeaanduiding Cowon W2 meegekregen.

Cowon logo (27 pix)Volgens de pagina op de Bluetooth-site, die op 29 oktober is aangemaakt, is de Cowon W2 voorzien van een ongespecificeerde Atom-cpu. De omschrijving van het apparaat doet vermoeden dat de Cowon W2 is uitgerust met een 4,8"-scherm. Dat maakt de nieuwe telg niet de grootste draagbare mediaspeler in de huidige line-up van Cowon. De Cowon Q5W is met zijn 5"-scherm net iets groter. Dit betreft echter een personal media player, terwijl op de Bluetooth-pagina de Cowon W2 wordt omschreven als een mobile internet device. Mogelijk breidt Cowon zijn werkgebied uit naar dit nieuwe segment.De mid voldoet volgens de gegevens aan de Bluetooth 2.0+edr-specificaties, zodat deze een theoretische overdrachtsnelheid van 3Mbit/s via de technologie biedt. Verdere details over de Cowon W2 ontbreken echter en ook zijn er nog geen foto's van opgedoken. Het is niet bekend wanneer de Cowon W2 wordt aangekondigd, aangezien het certificeren van het apparaat alleen nog het 'controller subsysteem' betreft en nog niet van het eindproduct. De Cowon S9-muziekspeler werd een maand nadat de Bluetooh-organisatie de uiteindelijke certificeringsgegevens plaatste, aangekondigd.

Volgens het marktonderzoek van Jon Peddie heeft ATi in het vierde kwartaal 2,1% aandeel gewonnen op het gebied van videochips. Aartsrivaal nVidia verloor ondertussen 0,3% en Intel won 0,3%, waardoor de grootste slag gewonnen lijkt te zijn tegenover VIA, dat 2% verloor.Het onderzoek schat het aantal verkochte videochips op 83,5 miljoen stuks, waarvan er 57,6 miljoen naar desktops gingen en 25,8 miljoen naar notebooks. Hoewel de gewone pc dus nog steeds de dominante factor is, namen de verkopen in het desktopsegment met 4% af vergeleken met vorig jaar, terwijl die van laptops juist sterk toenamen (34,1%). Ondanks het feit dat de pc-markt dus tamelijk traag was - zeker voor een vierde kwartaal - wist ATi toch een slag te slaan dankzij de introductie van de Radeon X1950 Pro en X1650 XT, die het kennelijk goed deden onder de kerstboom. De onderzoekers verwachten dat de introductie van Vista en DirectX 10-kaarten (met name de ATi R600 en nieuwe GeForce 8-varianten) het desktopsegment dit jaar weer een nieuwe impuls zullen geven.

Ondertussen is de notebookmarkt flink gegroeid en lijkt er steeds meer interesse te zijn in multimediamonsters met grote schermen, waarvan de videochip een belangrijk onderdeel is. Opvallend genoeg kiezen de meeste mensen echter nog steeds voor een geïntegreerde gpu: minder dan een kwart van de schoothondjes heeft een losse GeForce of Radeon aan boord, waardoor Intel met zijn Centrino-pakket nog steeds dominant is. Nvidia zag echter wel kans om zijn verliezen op desktopgebied te compenseren door zowel bij Intel als ATi aandeel weg te schrapen, daarbij waarschijnlijk onder meer geholpen door de groei in marktaandeel van de AMD Turion.Amerikaanse notarissen kunnen hun werk binnenkort digitaliseren, zo meldt Reuters. Een groep notarissen heeft een pakket ontwikkeld voor het controleren en opslaan van elektronische handtekeningen, vingerafdrukken en foto's. De taak van een notaris, het controleren van de identiteit van een persoon die bijvoorbeeld een contract tekent, wordt hierdoor een stuk eenvoudiger en overzichtelijk. Waar eerst de controle in een papieren journaal werd opgeslagen in de kluis, kunnen de gegevens nu worden vastgelegd in een elektronische database.

De meningen over het nieuwe systeem zijn verdeeld. De voorstanders hebben het vooral over het gemak en de veiligheid. Notarissen die hun werk 'aan huis' doen, zien de voordelen van het gebruik van een laptop boven de nu gebruikte papierwinkel. Omdat men via een duimsensor moet identificeren om toegang te krijgen tot het systeem, zou volgens deze groep mensen de veiligheid ook prima in orde zijn. Tegenstanders hebben sterke twijfels aan de veiligheid, omdat zelfs met duimsensors te frauderen valt. Ook de kosten van het systeem, zo'n 398 dollar, zouden een te hoge uitgave zijn:Digitale handtekening Since notaries earn as little as 50 cents for a signing in some states and a maximum of $10 in others, cost is also an issue. But Lyons, who charges a maximum of $2 per notarization, said she would be willing to pay the $398 price for the kit.

But mobile notaries like Lyons can also charge for travel expenses, making the job more financially viable, Valera said. Apple iCEO Steve Jobs ushered in Apple Expo here Wednesday morning with a localized rerun of highlights from his recent keynote addresses at July's Macworld Expo/New York and August's Seybold Seminars in San Francisco. While Jobs made no major product announcements -- despite speculation that he might use the forum to unveil Kihei, Apple's (Nasdaq:AAPL) reported successor to the iMac -- he did reveal that the iBook consumer laptop will start shipping Wednesday to U.S. dealers, with European shipments to follow in a matter of weeks. Jobs said that iBook pre-orders have risen to 160,000 units, up from the 140,000 he touted at Seybold.

  1. http://dovendosi.blogghy.com/
  2. http://www.nichtraucher-blogs.de/blogs/dovendosi/
  3. https://www.wireclub.com/users/dovendosi/blog

Laisser un Commentaire! :: Envoyer à un ami!


Blog suivant >> Signaler un abus?Haut de page