BlogHotel.orgAccueil | Créer un blog | Imprimer la page Imprimer | Blog hasard Au hasard | Chercher des blogs Rechercher | Entrer dans le chat du blog Chat | | Jeux Jeux | Adminitration et édition du Blog Manager

A Propos

We provide high quality laptop batteries and adapter with low price, Brand new replacement batteries for laptop, lowest price and full 1 year warranty!

Articles
Acer um09g41 Battery
Akku Lenovo Ideapad y460g

Menu
Accueil
Mon Profil
Galerie
Archives
RSS Feed
Me Contacter

Amis

Liens


Article 295 sur 2361
Précédent | Suivant
28/4/2017 - Accu Asus u33jc

Tijdens de nodige benchmarks blijkt dat de Core Duo qua prestaties niet is opgewassen tegen de Pentium Extreme Edition 955. Dat is ook niet zo heel vreemd, aangezien deze laatste een 400MHz snellere FSB, een 1,3GHz hogere kloksnelheid, en een twee keer zo groot L2-cache heeft. Het bord van Aopen is hier dan ook helemaal niet voor bedoeld. Aopen mikt met zijn Mobile on Desktop (MoDT)-borden op gebruikers die meer geïnteresseerd zijn in een goede prestatie-per-Watt-verhouding, stillere pc's in kleinere behuizingen. Dat zijn compacte pc's voor de 'digital home' of de 'digital office', waaronder kantoor- of mediacentersystemen in kastformaten van het kaliber Micro ATX, Pico BTX, Mini PC en de bekende Cubes. In dit opzicht presteert Aopens MoDT-combinatie dan ook heel aardig. De Core Duo-pc verbruikt idle 95W, en bij honderd procent belasting 114W. Voor de Pentium EE 955 is dit idle 186W en volledig belast 258W. Hier is de Core Duo op de Aopen I975Xa-YDG dus duidelijk de winnaar.

AnandTech heeft een artikel gepubliceerd waarin de architectuur van de Pentium M wordt besproken. Daarnaast worden verschillende Pentium M-processors en de Celeron M vergeleken met een aantal desktopsystemen.Tijdens het ontwerp van de architectuur van de Pentium M heeft Intel een beslissing genomen waaraan een groot risico hangt. In plaats van een zo snel mogelijke processor te ontwerpen heeft Intel zich een bepaalde maximum snelheid als doel gesteld. Als een gedeelte van de processor sneller kon lopen dan deze snelheid, werd dat gedeelte zo getweaked dat het langzamer loopt. Het voordeel hiervan is dat er hiermee energie kan worden bespaard. Het nadeel is echter dat het heel moeilijk wordt om processors te maken die sneller zijn dan de maximum snelheid die vooraf is bepaald. Om hogere snelheden te halen moet Intel dus vertrouwen op nieuwe productie processen.

Een ander doel dat Intel zichzelf heeft gesteld tijdens het ontwerp van de Pentium M is een laag energieverbruik. Dit betekende dat ze een kortere pipeline dan de Pentium 4 moesten gebruiken. Deze pipeline is wel langer dan die van de Pentium III-processor. Om ervoor te zorgen dat de processor geen onnodig werk verricht, is er een nieuwe branchpredictor ontworpen die 20% nauwkeuriger is ten opzichte van de Pentium III branchpredictor. Daarnaast is er gekozen om de executie-units van de Pentium III te gebruiken. Dit betekent echter dat HyperThreading nooit mogelijk zal zijn met de Pentium M-processor omdat deze niet genoeg executie-units heeft. Om er voor te zorgen dat de pipeline van de Pentium M gevuld blijft, is de Pentium M voorzien van dezelfde FSB als de Pentium 4-processor. Aangevuld met een groot L2-cache, 1MB voor de Banias en 2MB voor de Dothan, moet dit garant staan voor goede prestaties bij een laag energieverbruik.

De FSB van de Pentium M is compatibel met die van de Pentium 4-processor. Sterker nog, beide processors maken gebruik van het zelfde voetje met 478 pinnen. De lay-out van de pinnen is echter anders en ook de plaatsing van de keypinnen is anders om ervoor te zorgen dat een Pentium M-processor niet in een Pentium 4-moederbord kan worden gestoken. Dit weerhoudt fabrikanten van moederborden er echter niet van om een Pentium M-moederbord te maken die gebruik maakt van een Pentium 4-chipset.Van de Pentium M-processor bestaan ondertussen twee architecturen. De eerste is de Banias die gefabriceerd wordt met een 130nm-proces. Zijn opvolger is de Dothan die enkele verbeteringen in de architectuur heeft meegekregen en gefabriceerd wordt met behulp van een 90nm-proces. In tegenstelling tot de Prescott heeft Intel echter geen problemen met het energieverbruik van de Dothan, vergeleken met de Banias. De Dothan verbruikt zelfs minder energie bij dezelfde snelheid. AnandTech stelt dan ook dat het hoge energieverbruik van de Prescott ten opzichte van de Northwood waarschijnlijk te wijten is aan een aantal veranderingen in de architectuur en niet aan het productieproces.

AnandTech vergelijkt een Pentium M Banias, Pentium Dothan en Celeron M met een Athlon 64 3000+ (2GHz), een Athlon 64 2800+ (1,8GHz) en een 3,2GHz Pentium 4 . Omdat de gebruikte notebook voor deze tests is uitgerust met een ATi Mobile Radeon 9600, worden ook de desktops voorzien van een Radeon 9600 die op dezelfde snelheid als de Mobile Radeon is geklokt. Daarnaast worden de desktopsystemen voorzien van een harde schijf die bedoeld is voor laptops.Uit de verschillende benchmarks blijkt dat Pentium M 755 (2GHz Dothan) erg goed presteert in bureauapplicaties. Het spelen van een spel blijkt ook geen probleem te zijn voor de Pentium M 755. Ontwerpers van software zullen ook tevreden zijn met een laptop voorzien van een Pentium M 755 processor. In al dit soort applicaties is de Pentium M 755 ongeveer even snel als een Athlon 64 3000+. Soms wat sneller, soms wat langzamer, maar veel verschil zit er niet in. Als er echter gerenderd moet worden of een video moet worden omgezet in het DivX of XviD-formaat, dan blijkt de snelheid van de Pentium M tegen te vallen. AnandTech komt dan ook tot de conclusie dat de Pentium M geen vervanger is voor een Pentium 4 of een Athlon 64-processor. AnandTech verwacht dan ook dat de opvolger van de Pentium 4-processor het beste van beiden zal combineren. Als het echter aankomt op het kiezen van een notebookprocessor dan is er eigenlijk maar een keus: de Pentium M 755.

Bij Future Looks staat een review van de Flash USB Pocket Hard Drive van JMTek. Dit apparaatje heeft de grootte van een reepje kauwgum en kan onderdak bieden aan 16 tot 1024MB aan data. Het apparaat bleek perfect te werken: na het installeren van de drivers plug je hem in een USB-slot en de inhoud ervan is vervolgens zeer snel en makkelijk opvraagbaar. Optioneel kun je het dingetje ook nog beveiligen met een wachtwoord. Uiteindelijk wordt er geconcludeerd dat de Flash USB Pocket Hard Drive zeker een aanrader is, vooral als je momenteel nog vaak stuntelt met ouderwetse diskettes:

Flash USB Pocket Hard Drive (klein)We love the idea of the USB pocket drive and think it a cute idea for the company to include a neck strap. So finally the geek days of carrying a bag full of floppy disks is over, welcome to the post 90’s era, revolution of computing with style. A typical scenario for this device could allow a user to work on an office document, at home, on the laptop, at work and on a MAC. Most computers today have USB ports so even sharing your favorite MP3s is easy. We like the price we like the style, we like the speed. This is for sure the geek keychain to have, not to mention the better alternative to the Sony Memory stick. Give those Sony VIAO users something to think about eh? If only more portable devices such as handhelds and MP3 players supported this USB drive. Frankly it is a wonder so few people are making this type of device. Definitely, the Pocket USB drive is a winner in our books. Good Job JMTek, we always enjoy well made great performing, genuinely useful products! Elke succesvol geïntroduceerde techniek komt op den duur aan zijn eind en ziet dan zijn opvolger aan de horizon opdoemen. Dit geldt ook voor PC Card, die in de ExpressCard een opvolger heeft, waarbij de lat een stuk hoger wordt gelegd. De ExpressCard wil naast het mobiele segment ook een plaats gaan veroveren in de desktopcomputer. Dit zal moeten bereikt worden dankzij het gebruik van USB 2.0 en PCI Express als aansluitingsmethoden. Hierdoor is de noodzaak voor een aparte controller voor de kaart verdwenen, iets wat de dekkingsgraad van de PC Card op desktop ernstig hinderde.

ExpressCard (logo)De eerste verschijningen van de ExpressCard in een desktopcomputer zullen naar verwachting over een maand of negen plaats gaan vinden. De notebooks zullen drie maanden later met de nieuwe techniek uitgerust worden. De producten die hiervan gebruik gaan maken, zullen ook rond dezelfde periode gaan opduiken. De ExpressCard zal daarnaast in twee maten verschijnen, eentje zal 34mm breed zijn terwijl de andere een breedte van 54mm zal gaan hebben. De dikte en lengte van beide kaarten zullen hetzelfde zijn, 5mm dik en 75mm lang.De reden dat de twee een breedteverschil hebben, komt doordat er in eerste instantie alleen de smalle was ontwikkeld door de PCMCIA Special Interest Group. Nadat eerste ontwerpen naar de fabrikanten waren gestuurd, kwamen van hun kant verzoeken om een bredere kaart voor onder meer flash-kaartlezers en GPS-recievers. De toepassingsmogelijkheden voor de ExpressCard zullen in voornamelijk aantrekkelijk zijn in combinatie met SFF-systemen en laptops, maar eventueel ook als vervanger voor interne PCI-kaarten, aldus Brad Saunders, mobile systems architect voor de Mobile Platform Group van Intel en voorzitter van de PCMCIA Special Interest Group:

"A lot of vendors are seriously looking at trying to minimize the clutter of USB devices," Saunders adds. PC vendors see the ExpressCard "as an uncluttered add-on, and as long as the application fits, they see the value in adding this to a small-form-factor desktop." A desktop card could prove attractive to those who want to add high-performance peripherals such as TV tuners and video decoders without having to crack open a case to access a PCI slot, Saunders says. ExpressCards could also be useful to people who want to easily transfer such peripherals between desktops and notebooks. Bij Virtual Hideout hebben ze vandaag niet alleen de Swiftech koeler getest, maar ook het flex keyboard van Plycon. Dit is zoals de naam aangeeft een flexibel toetsenbord die je zonder problemen kan oprollen en opvouwen. Daarnaast is het keyboard ook voedselproof. De feeling van dit toetsenbord is zoals te verwachten iets anders dan bij een normaal toetsenbord, maar volgens de reviewer went het wel. Een erg handig product voor een LAN of voor laptop gebruikers:

At first, I wasn't used to the change of key layout but that took me about 3 days to perfect. I also noticed you had to press the keys a bit farther to get them to register. This also took me a day to get used to. I found it easy to type on when I used it. Only when I typed very fast in short bursts I missed keys more often. You also have to press the keys further for them to work. But this keyboard is silent compared to most keyboards. I found that when I played games with the flex keyboard, it was far better than I thought it would be. I rarely missed movements, and I didn't notice me dying more than usual. If you're wondering what I played, it was Halflife (CounterStrike) and Quake III.

  1. http://www.rondeetjolie.com/blog/akkusmarkt.html
  2. http://www.mywedding.com/akkusmarkt/blog.html
  3. http://fasophiafrance.wix.com/akkusmarkt#!blog1/c18a7
  4. http://delicado.microblr.com/

Laisser un Commentaire! :: Envoyer à un ami!


Blog suivant >> Signaler un abus?Haut de page