BlogHotel.orgAccueil | Créer un blog | Imprimer la page Imprimer | Blog hasard Au hasard | Chercher des blogs Rechercher | Entrer dans le chat du blog Chat | | Jeux Jeux | Adminitration et édition du Blog Manager

A Propos

We provide high quality laptop batteries and adapter with low price, Brand new replacement batteries for laptop, lowest price and full 1 year warranty!

Articles
Acer um09g41 Battery
Akku Lenovo Ideapad y460g

Menu
Accueil
Mon Profil
Galerie
Archives
RSS Feed
Me Contacter

Amis

Liens


Article 122 sur 2361
Précédent | Suivant
25/5/2017 - Accu Sony VGP-BPS23/G

Het was al een tijdlang een doorn in het oog van vele computergebruikers, en nu ziet eindelijk ook fabrikant Lenovo het probleem. Superfish, een programma bijgeleverd op veel Lenovo-computers, bleek een behoorlijk beveiligingslek te hebben.Ook Lenovo heeft dat nu naar buiten gebracht, en komt met een officiële removal tool om de software te verwijderen. Superfish is een programma voor 'visual search'. Wat het echter nog meer deed, was het uitlokken van een zogenaamde man-in-the-middle-aanval. Superfish zette zijn eigen advertenties op pagina's die gebruikers bezochten, maar deed dat zonder de vereiste beveiliging. Lees ook: Lenovo voert startknop Windows 8 in door samenwerking Pokki.In een reactie laat de CTO Peter Hortensius van Lenovo weten dat er duidelijk iets niet goed is gegaan. "Achteraf gezien zijn we er vrij zeker van dat we hier een flinke fout hebben gemaakt, of iets over het hoofd hebben gezien", laat hij weten. "We hebben de juiste procedures gevolgd, maar het is duidelijk dat we dat niet streng genoeg hebben gedaan."

De vrijgegeven removal tool is te downloaden vanaf de website van Lenovo. Download simpelweg het bestand onder het kopje Automatic Removal Tool, installeer het bestand en klik op Analyze and Remove SuperFish Now. De removal tool van Lenovo haalt alle informatie van Superfish van je systeem.Doe je het liever zelf handmatig? Ga dan naar het Configuratiescherm, klik op Programma's en onderdelen en zoek het programma met de naam Superfish Inc. VisualDiscovery. Selecteer het bestand en klik op Verwijderen. Doorloop de deïnstallatie-wizard en het programma wordt van je computer verwijderd.Deze laatste handmatige manier verwijdert weliswaar het programma, maar niet de certificaten die het programma heeft gebruikt. Om dat te doen, open je de Uitvoeren-functie met de Windowstoets + R. Type vervolgens certmgr.msc in het tekstvak en druk op OK. Klik op Vertrouwde basiscertificeringsinstanties en dubbelklik op Certificaten. Als Superfish in die lijst staat, selecteer je het certificaat en klik je op het rode Verwijderen-kruisje bovenin je scherm. Je kunt de Superfish-certificaten handmatig van je computer verwijderen. Verwijder wel eerst het programma zelf.

Tot slot nog een extraatje voor Mozilla-gebruikers, omdat Superfish nogal diep in de wortels van Firefox wil duiken. Ga naar Opties > Geavanceerd > Certificaten > Bekijk certificaten. Als je Superfish tegenkomt, kun je die hier verwijderen of uitschakelen. Alle bovenstaande handelingen worden automatisch gedaan met de removal tool die Lenovo beschikbaar heeft gesteld.Je hebt intussen een geschikte locatie gevonden voor je hoofdmap. Tijd voor de submappen. Op het eerste niveau kunnen dat bijvoorbeeld de submappen \persoonlijk en \zakelijk zijn, waarna je ook dieper geneste submappen kunt creëren. Hoe je dat precies doet, hangt af van je eigen visie en situatie. Wees niet bang om verschillende niveaus diep te gaan, zolang de opdeling maar zinvol en (voor jou) begrijpelijk blijft. Probeer zoveel mogelijk te vermijden dat zich in een en dezelfde map zowel losse bestanden als submappen bevinden. Dat maakt het doorgaans lastiger snel het gewenste item te vinden. Losse bestanden kun je eventueel samenbrengen in een submap als \Diverse. Beperk tevens de lengte van de bestandsnamen.Lange bestandsnamen als 'Voorbereidingen reis 2014 redactie tipstrucs.docx' zijn namelijk overbodig als je bijvoorbeeld al een logische mappenstructuur als \tipstrucs\redactie\reizen\2014 had gebouwd. In deze map kunnen dan zowel documenten en afbeeldingen als video's terechtkomen die met die reis hebben te maken.

Tip 05 Een goede mappenhiërarchie maakt lange bestandsnamen grotendeels overbodig.Welke submappen binnen je indeling passen, bepaal je dus geheel zelf. Een zinvolle toevoeging lijkt ons alvast wel een map te zijn waarin je alle bestanden onderbrengt waarmee je op dit moment nog bezig bent. Een soort takenmap dus. Zodra je klaar bent met het bestand, kun je het dan naar de juiste bestemmingsmap kopiëren. Of je plaatst zo'n bestand meteen in die doelmap, maar je creëert wel een snelkoppeling naar dat bestand in je takenmap. Dat gaat zeer eenvoudig: klik het bestand met ingedrukte rechtermuisknop aan en versleep het naar je takenmap. Laat het bestand hier los en kies Hier snelkoppeling maken. Als je het bestand niet meer acuut nodig hebt, dan verwijder je de snelkoppeling. Houd het wel bij een enkele takenmap en tracht het aantal bestanden in die map binnen de perken te houden.

Tip 06 Bestanden waar je momenteel mee bezig bent, breng je als snelkoppeling in een aparte map onder.Je werpt misschien tegen dat het langer duurt om bestanden te bereiken die diep genest zijn. Dat kan kloppen, maar er is een oplossing om ook dergelijke data sneller aan de oppervlakte te brengen. Wanneer je de Verkenner opent, zie je bovenaan het navigatievenster Favorieten staan. Is dit venster niet te zien, kies dan Organiseren / Indeling / Navigatievenster (Windows 7) of Beeld / Navigatievenster / Navigatievenster (Windows 8). Een datamap die je frequent nodig hebt, kun je al dan niet tijdelijk naar deze Favorieten verslepen, zodat een snelkoppeling wordt gecreëerd. Je kunt de map ook opnemen in de Windows-bibliotheken. Standaard zijn die in Windows 8.1 niet zichtbaar, maar dat los je snel op via Beeld / Navigatievenster / Bibliotheken weergeven. Klik met de rechtermuisknop op Bibliotheken en kies Nieuw / Bibliotheek. Verzin een geschikte naam en open de nieuwe bibliotheek. Druk op de knop Een map opnemen en verwijs naar de gewenste map. Het is trouwens mogelijk bijkomende mappen aan deze bibliotheek toe te voegen. Open opnieuw de bibliotheek en klik bovenaan op Bevat: 1 locatie en Toevoegen.

Het handige aan bibliotheken is dat die meteen zichtbaar zijn wanneer je de Windows Verkenner opent. Dat betekent echter niet dat je Windows niet standaard met een andere map kunt laten openen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat de Verkenner standaard opent in je hoofdmap. Hiertoe klik je het Verkenner-pictogram in de Windows-taakbalk met de rechtermuisknop aan en kies je (Windows) Verkenner / Eigenschappen. Op het tabblad Snelkoppeling zorg je er vervolgens voor dat het Doel-veld naar de gewenste map verwijst, waarbij je het volledige pad vermeldt. Je kunt de Verkenner dus met een specifieke map laten openen en vaak gebruikte mappen toevoegen aan favorieten en bibliotheken. Er is echter nog een manier om snel bij diep geneste mappen te komen: de gratis tool Direct Folders. Na de installatie van dit hulpje hoef je alleen maar met de Verkenner naar zo'n diep geneste map te gaan en te dubbelklikken op een lege plaats in die map. Er verschijnt nu een dialoogvenster van Direct Folders waarin je met Add here de betreffende map aan dit venster kunt toevoegen. Overigens verschijnt dit dialoogvenster ook wanneer je op een lege plaats dubbelklikt in het dialoogvenster dat verschijnt wanneer je in een toepassing Opslaan (als) kiest. Of je roept het venster op via het programmapictogram in het Windows-systeemvak. In het venster van Direct Folders kom je trouwens nog enkele instellingsopties tegen. Zo is het mogelijk een ander pictogram uit een beperkte lijst te kiezen voor een toegevoegde map, zodat je die sneller herkent. Het aanpassen van het mapicoon kan echter ook vanuit Windows zelf. Het is voldoende in de Verkenner de naam van een map met de rechtermuisknop aan te klikken, Eigenschappen te kiezen en het tabblad Aanpassen te openen. Hier druk je dan op de knop Ander pictogram en selecteer je een geschikt exemplaar uit de uitgebreide lijst.

Overigens bestaan er ook gratis tools waarmee je de standaard mappictogrammen een specifieke kleur geeft. Een voorbeeld is Folder Marker Free. Tip 11 Folder Marker: kleur mappictogrammen in volgens je eigen logica.Met een goed uitgebouwde mappenhiërarchie kan het aantal bestanden binnen je submappen wellicht beperkt blijven. Bevatten sommige mappen toch een veelheid aan bestanden, dan zijn er altijd nog technieken om die overzichtelijker te rangschikken. Een bestandsnaam die je helemaal bovenaan de lijst wilt hebben, kun je bijvoorbeeld al dan niet tijdelijk laten voorafgaan door een _ of een #-teken.Vergeet echter niet dat Windows een hele reeks criteria kent om bestanden in één keer anders te sorteren. Open de map in de Verkenner en stel de weergave via het menu Beeld in op Details (Windows 7) of op Detailvenster (Windows 8). Er verschijnt nu een reeks kolomtitels en het is voldoende zo'n titel een- of tweemaal aan te klikken om de sortering aan te passen. Verder, wanneer je zo'n kolomtitel met de rechtermuisknop aanklikt en Meer selecteert, duiken er talrijke andere criteria op. Plaats een vinkje naast elk criterium dat je in de vorm van een kolom(titel) wilt zien opduiken.

We hebben het in tip 06 al even over snelkoppelingen gehad, en in zekere zin zijn ook Windows-favorieten en -bibliotheken (zie tips 7 en 8) snelkoppelingen. De essentie van snelkoppelingen is namelijk dat ze niet meer zijn dan een verwijzing naar data die fysiek elders zijn opgeslagen. Op die manier hoef je bestanden slechts één keer te bewaren en zijn ze toch via een andere route te bereiken. Duplicaten kun je dus het best zoveel mogelijk vermijden; ze nemen onnodig schijfruimte in.Wil je wel eens nagaan hoeveel dubbele bestanden er toch op je schijf staan, dan kun je gratis tools inzetten als Find Equal Files. Na analyse groepeert die alle gevonden duplicaten en is het aan jou om per groep te beslissen wat er eventueel mee moet gebeuren. Je kunt de duplicaten bijvoorbeeld laten verwijderen, maar er met één druk op de knop Shortcut ook snelkoppelingen van maken. Verwijder in elk geval nooit zomaar alle duplicaten, want soms heeft Windows of een programma ze nodig! Zoals we al in tip 02 zagen, heeft het snel terugvinden van bestanden vooral te maken met de manier waarop je ze hebt geordend. Toch kan het zeker geen kwaad af en toe je schijf te controleren op overbodige bestanden die her en der door jezelf, programma's of Windows zijn achtergelaten. Te denken valt aan de prullenbak, aan downloadmappen en mappen met tijdelijke bestanden. In eerste instantie kun je daarvoor de Schijfopruiming van Windows aanspreken. Die is op te starten via Alle programma's / Bureau-accessoires / Systeemwerkset. Je wijst de gewenste schijf(partitie) aan en na de analyse plaats je een vinkje bij de categorieën die je opgeruimd wilt zien.


Laisser un Commentaire! :: Envoyer à un ami!


Blog suivant >> Signaler un abus?Haut de page